بروز اختلالات گوارشی، یکی از علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن
بروز اختلالات گوارشی یکی از علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد، علایم و نشانههای مسمومیت با گاز مونوکسید کربن را در افراد بسیار متفاوت خواند و افزود: در بسیاری موارد، علایم و نشانههای مسمومیت به شکل اختلالات گوارشی (تهوع و استفراغ) در فرد ظاهر میشود.
دکتر علی یزدانی با بیان اینکه با شروع فصل سرد، آمار مسمومیت با گار مونوکسید کربن نیز افزایش مییابد، گفت: موارد مسمومیت از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ درصد نسبت به مشابه پارسال افزایش یافته است که با رعایت نکات ایمنی میتوان از بروز آن جلوگیری کرد و به افرادی که دچار مسمومیت شده اند، کمکهای اولیه ضروری را ارائه داد.
وی ادامه داد: در اثر تنفس مقدار فراوان گاز مونوکسید یا جذب آن از راه پوست، این ماده وارد خون و به جای اکسیژن، وارد ارگانهای حیاتی بدن، همچون قلب و مغز و ششها میشود و به این ترتیب مرگ افراد را رقم میزند.
دکتر یزدانی افزود: در اثر تماس طولانی با مونوکسیدکربن، سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ رخ می دهد.
او تصریح کرد: علایم مسمومیت با مونوکسیدکربن در کودکان، تهوع، استفراغ و اسهال است که با مقادیر پایین تری از مونوکسیدکربن بروز میکند؛ همچنین تماس طولانی مدت با گاز مونوکسید کربن به ویژه در کودکان، میتواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اولین اقدام در برخورد با فردی که با گاز مونوکسیدکربن مسموم شده، انتقال مصدوم به هوای آزاد است و در صورت قطع تنفس بیمار، باید احیای قلبی-ریوی را آغاز کرد و با مرکز اورژانس ١١۵ تماس گرفت.
وی با بیان اینکه با وجود توصیهها و هشدارها، باز هم همه ساله با شروع فصل سرد، شاهد حوادث ناگوار در این زمینه هستیم خاطر نشان کرد: برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن باید به نکات پیشگیرانه توجه کرد و در صورت بروز مسمومیت، پس از انجام اقدامات اولیه، با اورژانس ١١۵ تماس گرفته شود.