پخش زنده
امروز: -
چهارم آذر سال ۶۵ اندیمشک به واسطه بمباران ۵۴ فروند هواپیمای عراقی، کربلایی دیگر شد و هواپیماهای دشمن، ۱۱۴ دقیقه این شهر را مورد حمله خود قرار دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، چهارم آذر ۱۳۶۵ برگی زرین در تاریخ پرفراز و نشیب ایران اسلامی و یک روز ماندگار در تقویم دفاع مقدس است، روزی که مردم مقاوم شهرستان اندیمشک در برابر هجوم جنگندههای دشمن و در آزمون استقامت و شجاعت، سربلند و سرافراز شدند.
حماسه مقاومت مردم اندیمشک در چهار آذر برابر جنگندههای دشمن بعثی، نماد زیبایی از عشق و پایداری بود. روزی که پیر و جوان و زن و مرد مقاومت کردند تا در سایه ایثار و فداکاری و استقامت آنان، خاک و آبروی اندیمشک و خوزستان و کشور از گزند دشمن حفظ شود.
روز چهارم آذر ۱۳۶۵ روز بزرگ فداکاری، خون و حماسه مردم اندیمشک، و روزی که این شهرستان شاهد طولانیترین بمباران هوایی دشمن بعثی بود.
بدون تردید هر وجب خاک پرافتخار خوزستان تداعی گر حماسههایی است که قلم از بیان شکوه و عظمت آنها عاجز است.
نام خوزستان و اندیمشک با فداکاری و شهادت طلبی پیوندی ناگسستنی دارد. چه بسیار صحنههای ماندگاری که در دوران دفاع مقدس توسط رزمندگان اسلام خلق شد تا خاک این دیار از تعدی دشمن بعثی که با حمایت گسترده استکبار جهانی و غرب دست به تجاوز زده بود، در امان بماند.
اندیمشک ورودی شمالی استان خوزستان است که با توجه به ظرفیتهایی مانند راهآهن، انبار نفت، شرکت بوتان گاز، سدهای دز و کرخه و قرارداشتن در کریدور شمال به جنوب و برخورداری از موقعیت ممتاز ریلی و جادهای، دارای اهمیت خاصی در بین سایر شهرهای استان است.
دشمن بعثی که تاب مقاومت در برابر رزمندگان اسلام را در جبههها نداشت بارها شهرهای پشت جبهه را هدف حملات موشکی و هوایی خود قرار داد تا انتقام شکست در جبههها از جمله عملیات پیروزمندانه والفجر هشت را از مردم بیگناه بگیرد.
متجاوزان بعثی با تجهیزات کامل و جنگندههای پیشرفته به جنگ با مردمی آمدند که سلاحی جز ایمان و اعتقاد به ارزشهای اسلام و انقلاب نداشتند.
در چهار آذر ۱۳۶۵ جنگندههای هوایی دشمن یکی پس از دیگری جای جای اندیمشک را هدف قرار دادند. به یکباره شهر در خون و خاک تیره و تار شد و پیکرهای مطهر مردم مقاوم این شهرستان در خون غلتید تا سند محکم جنایت دشمن بعثی باشند.
نخستین حمله هوایی دشمن بعثی حوالی ظهر به ایستگاه راه آهن اندیمشک صورت گرفت. راه آهن به دلیل اهمیت استراتژیک در پشتیبانی از جبههها مورد بغض و کینه دشمن قرار گرفته بود و در این روز چند بار مورد حمله هوایی دشمن قرار گرفت.
سد دز، پلاژ سد دز، بیمارستان شهید بهشتی، بازار، مناطق مسکونی و حتی مدارس نیز از حملات راکتهای دشمن در امان نماند، اما این حمله وحشیانه نه تنها روحیه شهادت طلبی مردم اندیمشک را تضعیف نکرد بلکه آنان مقاومتر از قبل به پشتیبانی از رزمندگان ادامه دادند.
در حمله وحشیانه جنگندههای هوایی دشمن در این روز ۳۰۰ نفر به شهادت رسیدند و ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شدند که در میان شهدای این روز تعدادی کودک معصوم نیز به چشم میخورد.
بمباران هوایی دشمن در این روز به مدت یک ساعت و ۴۵ دقیقه به طول انجامید.
مادران شهدا در چهارم آذر سال ۶۵ قطعات تکه تکه پراکنده فرزندان خود را بر بام منازل مشاهده کردند، اما از ایمان و اعتقاد خود عقب نشینی نکردند.
شهرستان اندیمشک در شمال خوزستان بیش از یکهزار شهید تقدیم میهن اسلامی کرده است.