پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل آب منطقهای استان یزد گفت: صنایع بر اساس بند عین تبصره هشت قانون بودجه ۱۴۰۲، باید از محل پساب یا آب انتقالی از دریا، باز تخصیص شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، جوادیان زاده با حضور در میز خدمت شهرستان بافق گفت: سطح آبخوانها در استان به شدت در حال کاهش است و اگر نتوانیم این مسئله را کنترل کنیم، وضعیت استان در این زمینه بحرانی میشود و اولین جایی که آسیب میبیند، کشاورزی است.
وی افزود: تصمیم گرفته شد صنعت در هر کجای کشور آب خود را از منابع آب غیرمتعارف یعنی آبی که از دریا بیاید یا پساب، تامین کند.
جوادیان زاده گفت: اگر صنعت یا معدن موردنظر، دسترسی دارد تا آخر سال باید این کار را عملی کند و اگر دسترسی ندارد، باید در بازه زمانی محدود این کار را انجام دهد.
وی ادامه داد: درمورد چاههایی که حکم مرجع قضایی داده شده است، که ۲ تا از آنها در استان کرمان و ۲ تا از آنها در استان یزد است، چاههایی که در تولی استان یزد بوده، اصلاح و تعدیل، اعمال شده و کنتور نصب شده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان یزد بیان کرد: پیگیری شد تا ۲ چاه دیگر که در تولی استان کرمان بوده است، برای بحث اصلاح و تعدیل، کنتور نصب شود.
وی تصریح کرد: افت ۴۵ سانتی متری سطح آب زیرزمینی غیرمنطقی است و پس از چند سال که رقم آن به بالای ۱۵ متر میرسد، ممکن است دیگر سفره جواب ندهد و کشاورزی غیرممکن شود.
جوادیان زاده عنوان کرد: مصوبه شورای عالی آب این است که آب مدیریت و کشاورزی به امکانات روز مجهز شود تا به محصولات و زمینهای کشاورزی آسیب وارد نشود.
وی خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورای ملی سازگاری با کم آبی مصوب شده است که مرحله به مرحله آب مدیریت شود تا به هدف برنامه ریزی شده برسیم.
مدیرعامل آب منطقهای استان یزد بیان کرد: قرار شد در مکانهایی که آب خیلی شور است، سهمیهای به حجم آب آنها برای شستن نمک اضافه شود.
وی افزود: مورد به مورد کشاورزان باید مراجعه کنند و بر اساس دستورالعملهای تدوین شده، این سهمیه حجم آب اضافی داده میشود.
جوادیان زاده اظهار داشت: یک بخشی از خاموشی چاهها به علت کمبود برق بوده است که نامهای به متولیان امر، زده شد تا این خاموشی در ساعاتی انجام شود که به کشاورزی آسیب نرسد و مدار پیچیده آبیاری برخی کشاورزان، بهم نخورد.
وی گفت: این موضوع خارج از اختیارات آب منطقهای بوده است، اما در موضوع تحویل حممی آب، کشاورزان باید مراجعه کنند تا بررسی شود.
برزگری رئیس آب منطقهای بافق نیز گفت: در حال حاضر ۱۳۴ چاه کشاورزی فعال در شهرستان وجود دارد که از این چاهها ۵۲ میلیون مترمکعب از منابع آب زیر زمینی، برداشت میشود.
وی افزود: حدود ۹۹ درصد از چاههای کشاورزی شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شدهاند و طرح تحویل حجمی در حال اجرا است.
برزگری بیان کرد: تعداد چاههای غیرمجاز خیلی محدود و تنها سه حلقه چاه است که اینها برای صنعت است و پلمب شدهاند و غیرفعال هستند.
وی ادامه داد: مجوز و پروانه بهره برداری از آب منطقهای برای این چاهها صادر نشده است.
رئیس آب منطقهای بافق تصریح کرد: آب منطقهای با برداشت آب از چاههایی که در نزدیکی مرز کرمان است، در سال ۱۳۹۵ مخالفت کرده است و در نهایت با رای دیوان عدالت، مجوز بهره برداری به آنها داده شد.
وی افزود: به علت اینکه رای مرجع قضایی دارد، نمیتوانیم مجوز را منحل کنیم، اما باتوجه به مکاتباتی که با مرکز نیرو انجام شد، اصلاح و تعدیل انجام و کنتور هوشمند برای آنها نصب شد.