پخش زنده
امروز: -
مستند نجواهای شکسته اولین اثر ایرانی است که به جشنواره فیلم ژاپن راه پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی مستند نجواهای شکسته به کارگردانی امیراطهر سهیلی و امیرمسعود سهیلی پس از درخشش و جلب نظر منتقدین در فستیوال فیلم مستند یاگاماتا ژاپن راهی اولین و بزرگترین جشنواره داکیومتری اندونزی شد.
این مستند به تهیهکنندگی مهدی مطهر اولین اثر ایرانی است که به این جشنواره راه پیدا کرده است.
امیر اطهر سهیلی، کارگردان مستند «نجواهای شکسته»گفت: مستند نجواهای شکسته روایتگر شهری جنگزده است که تمام سازهای موسیقی شهر شکسته میشود و پیرمرد هنرمند این شهر در تلاش است تا با بازسازی سازهای موسیقی، روح مرده شهر را زنده کند.
وی در خصوص اینکه با جریان هنر در دنیا شاهد اتفاقات بهتری هستیم،افزود: امروزه ما در شرایطی به سر میبریم که هر روز اخبار زیادی از جنگ در سراسر دنیا به گوشمان میخورد و متأسفانه با حجم زیادی از خبرهای بد روبه رو هستیم، در صورتی که به عقیده من تنها هنر است که میتواند انسانها را از جنگ و خونریزی دور کند.
کارگردان مستند نجواهای شکسته افزود:در مستند نجواهای شکسته به دنبال این بودیم که نشان دهیم ممکن است در جریان جنگ انسانیت متبلور شود و دیگر شاهد جنگ و خونریزی نباشیم.
سهیلی در خصوص درخشش مستند نجواهای شکسته در جشنواره یاگاماتا ژاپن گفت: در شرایطی در جشنواره یاگاماتا ژاپن حضور داشتیم که فاصله جغرافیایی نسبتا زیادی با این کشور داریم و وجه مشترکی میان ۲ کشور وجود ندارد و شهروندان ژاپنی اطلاعی چندانی از جنگهای سوریه و عراق ندارند.
وی با بیان این مطلب که رنج مشترک و هنر باعث تاثیرپذیری مستند نجواهای شکسته و درخشش آن شده است، افزود: در تمام دنیا تجربه جنگ و مرگ وجود دارد حتی در ژاپن نیز تجربه جنگ و هیروشیما وجود دارد و تنها هنر و روح انسانیت است که باعث گذر از این اتفاقات میشود.
او افزود:در مستند نجواهای شکسته در تلاش بودیم با تصویر کشیدن کشته شدن کودکان بیگناه این حس مشترک را منتقل کنیم و مرگ یک کودک چه به خاطر جنگ یا بیماری یک رنج بینالمللی است و تنها مختص به خاورمیانه نیست.
امیرمسعود سهیلی، دیگر کارگردان این مستند با اشاره به درخشش مستند نجواهای شکسته در جشنواره یاگاماتا ژاپن هم گفت: مستند نجواهای شکسته روایتگر تلاش یک هنرمند برای بازگرداندن یک زندگی عادی به مردم شهر است و وجوه انسانی این موضوع باعث شد تا مستند دیده شود و هیات داوران نگاه ویژهای به آن داشته باشند.