گازهای مشعل ثروتی نهفته در میادین نفتی+فیلم
جمع آوری گازهای مشعل در میادین نفتی علاوه بر جلوگیری از هدررفت سرمایههای ملی در کاهش آلودگی هوای خوزستان نقش دارد.
گازهای مشعل به جای سوزانده شدن از طریق فاز یک پالایشگاه به محصولی برای خوراک پتروشیمیها و تزریق به شبکه گاز شهری تبدیل میشوند.
در فاز یک این مجتمع، گازهایی که جمع آوری میشوند، گازهای همراه نفت هستند و تا قبل بهره برداری از این طرح سوزانده میشدند، اما هم اکنون با جمع آوری آنها، خوراک پالایشگاه تامین شده و بخشی از آن نیز به عنوان متان به شبکه سراسری گاز تزریق میشود و بقیه آن سیتوپلاس یا ان جی ال است.
برای افزایش ۱۰۰ درصدی گاز مشعل در منطقه غرب خوزستان و تولید محصولاتی، چون گاز شیرین و گوگرد جامد، عملیات ساخت فاز دوم درحال اجراست.
گفته میشود اجرای فاز دوم جمع آوری گازهای مشعل یا همان گازهای همراه نفت حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با بهره برداری از آن در مجموع حدود ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از میادین اطراف غرب کارون جمع آوری خواهد شد.
با راه اندازی فاز دوم پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس، روزانه بیش از ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز متان به شبکه سراسری گاز کشور افزوده میشود.
علی عسکری مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ایران ارزش کیعانات گازی در ۲ ماه اخیر را ۷۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این گازها پیش از سوازنده میشدند، ولی هم اکنون به ثروت ملی تبدیل شده است.
وی افزود: فاز دوم این طرح یکترین ۲۵۰ میلیون فوت مکعبی گاز است که مراحل پایانی را میگذراند و امیدواریم تا پایان امسال نصب مکانیکی آن به پایان برسد و اوایل سال ۱۴۰۳ شاهد راه اندازی ان باشیم.
طرح جمع آوری گازهای مشعل در منطقه جفیر شهرستان هویزه قرار گرفته است و در پاکسازی آسمان ۷ شهرستان غربی استان خوزستان با جمعیت بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نقش مهمی ایفا میکند.