پخش زنده
امروز: -
رئیس مجمع نمایندگان شمالغرب کشور تصریح کرد: حمایت از تولید و صادرات با شعار امکانپذیر نیست و لازم است تمام دستگاهها جهت افزایش حمایت از بخش تولید و صادرات حرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ،حجت الاسلام تاجالدینی در بیست و هفتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی ایران که با حضور مسئولان کشوری، استانی، روسا و هیات نمایندگان اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در تبریز برگزار شد با اشاره به شعار انتخاب شده برای بیست و هفتمین همایش ملی صادرات غیر نفتی ایران با عنوان نجات صادرات غیر نفتی با نرخ ارز واقعی گفت: این شعار بسیار خوب بوده و حرف دل تمام فعالان حوزه تولید و صادرات است.
وی تاکید کرد: متاسفانه ما همیشه دیر به هشدارها و الزمات توجه میکنیم.
وی گفت: برای تحقق رونق اقتصادی باید دو مسئله مهم مورد توجه قرار گیرد اولین مورد بازگشت ارز و سرمایه به کشور و دومین مورد توجه به انرژی و توانی است که این ارز با خود میآورد.
حجت الاسلام میرتاجالدینی تاکید کرد: ارز حاصل از صادرات باید با نرخ واقعی به بدنه اقتصاد کشور بازگردد و در این صورت است که تولید و صادرات به نفع کشور و به نفع فعالان اقتصادی خواهد بود.
وی گفت: سرمایه و ثروت در جامعه مثل خون در بدن است اگر خیلی پیشتر به سخنان مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد توجه میشد شرایط اقتصاد کشور اینگونه نبود.
وی با اشاره به مشکل تعلیق کارتهای بازرگانی اظهار کرد: اگر قوانین در راستای حمایت از تولید و صادرات نباشد نمیشود انتظار فعالیت و رونق بخش اقتصاد را داشت.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، خواستار عملکرد دقیق و جدی بخش گمرک در قطع پای قاچاق و ارائه گزارشهای درست و کامل در این حوزه شد و افزود: در غیر این صورت واردکنندگان با مشکل روبرو خواهند شد.
دبیر هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز گفت: صادرات و واردات همزاد یکدیگر بوده و از مقولههای اصلی تجارت هستنداما برخی دستورالعملها و مصوبات بهگونهای تدوین میشوند که این دو حوزه در تقابل با یکدیگر قرار میگیرند.
جعفری اظهار کرد: طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده در کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز و مرکز پژوهشهای اتاق تبریز تحریمهای بانکی، عدم تعامل با کشورهای دنیا و چند نرخی بودن ارز سه مشکل عمدهای هستند که صادرات را با چالش مواجه کردهاند.
وی گفت: ایران از سال ۱۳۵۷ در تحریم است اما معضل اصلی صادرکنندگان در این برهه از زمان تحریمهای پولی، مالی و بانکی است که به شدت مشکلساز است.
وی تاکید کرد: حرف تجار این است که نرخ ارز باید به صورت تدریجی و به شکلی افزایش یا کاهش یابد که از تنشها و ضربات شدید جلوگیری شود.
جعفری با اشاره به قرارگیری ایران در موقعیت مناسب از نظر جغرافیایی اظهار کرد: کریدور شمال-جنوب امتیاز بسیار بالایی است که به تنهایی میتواند ۳۰ میلیارد دلار درآمد ترانزیتی برای کشور ایجاد کند.
وی تاکید کرد: این کریدور است که ما را به مسیر صادرات هنگفت اروپا وصل میکند و اگر هرچه سریعتر چارهای نیندیشیم تهدیدهای بزرگی از سوی کشورهای همسایه در راه است که ممکن است این بازار را از ما بگیرد.
وی گفت: کشور عراق علی رغم وضعیت نامساعد خود توانسته است با سیاستهای درست تورم بالای خود را کنترل کند و ما در ایران نیز باید هر چه سریعتر این مشکل را تحت کنترل بگیریم.