پخش زنده
امروز: -
شهید اقارب پرست فرمانده نابغه اصفهانی که پست وزارت دفاع را نپذیرفت .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکز اصفهان ؛ سرلشکر شهید حسن اقارب پرست در اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۵ در یک خانوادهی مذهبی و در شهر اصفهان بدنیا آمد.
پدرش حاج محمد رحیم از جمله افراد معتمد شهراصفهان به حساب میآمد که مذهبی بودنش مهمترین ویژگی وی بود.
وی در سال ۱۳۴۳ دیپلمش را در رشته ریاضی دریافت کرد و پس از مشورت و تفکر و تحقیق، تحصیل در دانشکده افسری ارتش را برای مسیر زندگی انتخاب کرد. دوره سه ساله دانشکده افسری را در کنار دوستانی، چون شهید کلاهدوز با موفقیت طی کرد و برای گذراندن دوره مقدماتی زرهی به شیراز منتقل شد.
او همیشه تلاش میکرد تا از نیروهای ممتاز باشد و فنون نظامی را به نحو احسن یاد بگیرد، تا در مواقع لزوم، سربازی مفید برای اسلام باشد. همچنین از ورزش نیز غافل نبود و از اسب سواران خوب ارتش محسوب میشد و عضو تیم چوگان ارتش نیز شد.
زندگی شهید پس از انقلاب اسلامی
اقارب پرست با پیروزی انقلاب، حیاتی دوباره در رگ هایش جاری شد و به سالم سازی و تقویت ارتش جمهوری اسلامی ایران پرداخت. هنگامیکه اولین ضربات سخت مستکبران به انقلاب اسلامی در قالب حمله عراق به مرزهای کشور آغاز شد، حسن به خرمشهر رفت و همراه دیگر رزمندگان به دفاع از آن پرداخت.
اما در آخرین روزهای مقاومت خرمشهر، با گلوله دشمن، از ناحیه گلو مجروح و به تهران منتقل شد. او پس از سقوط خرمشهر و بهبودی مصدومیتش، به آبادان رفت و گروه رزمی المهدی را با همکاری یارانش سازماندهی کرد.
اقارب پرست با وجود اینکه کاندیدای فرماندهی ستاد مشترک ارتش و تصدی پست وزارت دفاع بود، با انتخاب شخصی به نیروی زمینی پیوست و معاونت عملیات لشگر ۹۲ زرهی اهواز را بر عهده گرفت.
اوایل سال ۱۳۶۲ پس از دو سال خدمت در اداره دوم ارتش، دوباره به جنوب بازگشت و در لشگر ۹۲ زرهی اهواز به فعالیت هایش ادامه داد. همیشه میگفت: نور الهی در آنجا [جبهه]متجلی است، آنجا جایگاه تزکیه نفس است.
این فرمانده شجاع صبح روز بیست و پنجم مهرماه سال ۱۳۶۳ هنگامی که به همراه عدهای از فرماندهان، از جزایر مجنون بازدید میکرد، آخرین گام هایش را در طی طریق حق، بر خاکهای سرخ جبهه جنوب نهاد و «اللهم الرزقنا شهاده فی سبیلک» را آمین گفت.
مزار این شهید در گلزار شهدای تهران قرار دارد.
بخشی از وصیت نامه امیر سرلشکر شهید حسن اقارب پرست
این بنده حقیر متذکر میشوم که هر چه آقایی و عزت است در خدمتگزاری درگاه این اوصیاء و برگزیدگان الهی است. تا توان دارید در راه خدمتگزاری به این اولیاء الله کوتاهی نکنید، که خود آنها بزرگواری دارند و پاداش بیش از حد میدهند.
خداوند حافظ این مکتب اسلام میباشد. ولی آنچه مهم است عمل و کارکرد ما در این دنیاست که بعد از سی و چند سال عمر و این همه حجتی که خداوند به ما تمام کرده است چگونه عمل میکنیم و تا چه حد حاضریم از منافع خود در راه این اسلام عزیز ایثار کنیم و تا چه حد در آزمایشهای خداوندی حاضریم «انا لله و انا الیه راجعون» را با صبر ادا کنیم.
خدمت به مسلمین و علمای اعلام بالاخص «رهبر» عزیز فراموش نشود.
بزرگراهی مهم در شهر اصفهان به نام حسن اقاربپرست نامگذاری و در گلستان شهدای اصفهان نیز سنگ قبر یادبودی به نام وی نامگذاری شده است.