ایجاد صندوقهای خطر پذیر برای حمایت از دانش بنیانها
استاندار در برنامه رودر رو: برای کاهش ریسک و حمایت از تولیدات شرکتهای دانش بنیان، سه صندوق خطر پذیر در استان یزد برنامه ریزی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، فاطمی در برنامه رادیویی رودر رو گفت:اینکه دستگاه دولتی با شرکتهای دانش بنیان رقابت کنند کار اشتباهی است و در صورت مشاهده این تخلف با این دستگا ههای متخلف برخورد میشود وحتی در ابلاغی از دستگاهها خواسته شده تا از تولیدات شرکتهای دانش بنیان استفاده وحمایت کنند.
فاطمی با اشاره به اینکه هزینههای بالا در تولید محصولات دانش بنیانها ریسک پذیری بالایی هم دارد، گفت: برای کاهش این ریسک به دنبال ایجاد صندوقهای خطر پذیر cvc رفته ایم بدین صورت که اکنون سه مجموعه شرکت سنگ آهن مرکزی با ۵۰ میلیارد تومان اعتبار، شرکت چادرملوی اردکان با حجم ۳۰۰ میلیارد تومان و صندوق فولاد آلیاژی (با ۵۰ میلیاردتومان) درحال اخذ مجوز برای کاهش ریسک طرحها پای کار آمده اند.
استاندار گفت: با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان گامهای خوبی در زمینه حمایت از دانش بنیانها در استان یزد برداشته شد همچنین در زمینههایی که شرکتی برای حمایت از دانش بنیانها هزینه کند به عنوان اعتبار مالیاتی برای آن مجموعه تخفیف مالیاتی در نظر گرفته میشود. در واقع سه هزارو صد میلیارد تومان در این زمینه در نظر گرفته شده است.
فاطمی در پاسخ به مطالبات شهروندان درباره سرعت اینترنت نیز گفت: سرعت اینترنت در استان یزد، برحسب اینکه سرعت کدام اپراتور باشد تفاوتهایی دارد، طبق آخرین گزارشها وضعیت استان یزد نسبت به دیگر استانها در زمینه سرعت اینترنت نسبتا خوب است، ولی راضی کننده نیست که باید با تقویت فیبرهای نوری و رفتن به سمت ۵G بدنبال تقویت اینترنت در استان یزد هستیم.
استاندار ادامه داد: اواخر اذر و اوایل دی ماه وزیرارتباطات به استان یزد سفری دارد و در این سفر این موضوع را پیگیری میکنیم.
فاطمی به گلایه مردم در زمینه کمبود بلیت قطار وهواپیما نیز گفت: در زمینه بلیت قطار و هواپیما مشکلات جدی در استان یزد داریم که میزان تقاضا با میزان عرضه در استان یزد تناسب ندارد با پیگیریهای جدی رییس راه آهن کشور قول داده اند تا برای رسیدگی به استان سفر کنند و با پیگیریها سه ترنست استان یزد منتظر بازگشت به ریلها هستند و شرکت یزد ریل در حال دنبال شدن است و در بحث هواپیماهم میزان تقاضا با عرضه تناسب ندارد و در همین هفته با هیئت مدیره یزد ایر نشستی داشتیم و مقرر شد ناوگان آنها تقویت شود. در رابطه با جاده دهشیر به گاریزات نیز باید گفت: هزینههای تعمیر و بازسازی راهها بسیار سنگین است.
استاندار به گلایه شهروندی در رابطه با پرداخت نشدن تسهیلات فرزنداوری، بویژه فرزند پنجم هم چنین پاسخ داد و گفت: برای پیگیری وام فرزندآوری به دفتر بازرسی استانداری مراجعه کنند تا بحث وام آنها دنبال شود.
فاطمی در پاسخ به مطالبه یک شهروند یزدی در رابطه با توجه به بحث تولیدات پوشاک ونساجی نیزگفت: توجه به بخش دانش بنیان به معنای بی توجهی به سایر بخشها نیست و اولویت استان یزد توجه به بخش پوشاک و صنایع دستی است و البته صنایعی که بهره ور نیستند باید تغییر تکنولوژی در آنها ایجاد شود و برای این تغییرات به صاحبان این صنایع تهسیلاتی داده میشود.
استاندار در مورد خواسته یک دانشجو یزدی در ارتباط با ایجاد مراکز رشد در شهرستانها نیز گفت: پارک علم وفناوری یکی در مرکز استان وجود دارد و مابقی در شهرستانها مراکز پیش رشد داریم و امسال توجه به توزیع مراکز رشد در شهرستانها در نظر گرفته شده و شهرستانهایی که مرکز رشد ندارند به دنبال ایجاد مراکز رشد و پیش رشد در آنها هستیم.
فاطمی ادامه داد: نیاز به واردات کالای خارجی نداریم و واردات کالای خارجی که مشابه داخلی دارد، خلاف است، ولی اگر این کار اتفاق افتاد باید تعرفه کمرگی کالای وارداتی بالا رود تا تولید کنندگان به استفاده از کالای داخلی، ترغیب شوند.
استاندار در پایان به هفته بسیج اشاره کرد و گفت: مجموعه بسیج خدمات زیادی در جامعه داشته است و بسیج مردمیترین و امیدآفرینترین مجموعه در کشور است. در زمان کرونا حضور بسیجیان و قرارگاه شهید سلیمانی کمک بزرگی در این دوران بود. در زمان بحرانها و سیل، حضور بسیجیان بسیار کمک خوبی برای مردم بود. آبرسانی در ۵۸ روستا وساخت مسکن معلولان ومحرومان سپاه با کمکترین قیمت از دیگر فعالیتهای بسیجیان است. در بهسازی و سازندگی راههای روستایی، رویدادهای علمی، ورزشی و. نقش بسیج بسیار موثر است که باید از این عزیزان تشکر کرد.