مجوز مجلس برای ادامه همکاری نیروهای حق التدریس با آموزش و پرورش
بر اساس مصوبه مجلس ادامه همکاری نیروهای خرید خدمات آموزشی، حق التدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی که در آموزش و پرورش مشغول تدریس هستند، بلامانع خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه ۱ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم با بند الحاقی ۲ ماده ۷۸ این لایحه با ۱۵۶ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس بند الحاقی ۲ ماده ۷۸ این لایحه؛ بر اساس ماده (۶) قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان مصوب ۱۶/۶/۱۳۹۹ صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان به عنوان متولی بیمه اجتماعی ورزشکاران و قهرمانان مکلف است از محل منابع در اختیار و درآمدهای شرکتهای تابعه این صندوق نسبت به پرداخت حق بیمه اجتماعی افراد ذیل تا زمان بازنشستگی با رعایت بند (ش) ماده ۲۹ این قانون، اقدام کند.
همچنین نمایندگان با بند (ث) ماده ۸۸ این لایحه با ۱۳۱ رأی موافق، ۲۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس بند (ث) ماده ۸۸ لایحه مذکور؛ صلاحیتهای عمومی، حرفهای و تخصصی معلمان علاوه بر گزینش بدو خدمت، در طول سنوات خدمتی در قالب اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه معلمی و نظام ارزیابی مشارکتی و براساس نظام رتبه بندی معلمان و آیین نامه انضباطی خاص معلمان که به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش تهیه میشود و به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی میرسد، احراز میشود. با اجرای این بند، معلمان مشمول آیین نامه مصوب یادشده میشوند.
همچنین نمایندگان با الحاق عبارتی به بند (ج) ماده ۸۸ این لایحه و سپس اصل این بند موافقت کردند.
احمد امیرآبادی فراهانی با طرح این پیشنهاد الحاقی عنوان کرد: هدف از این اصلاح جزء ادامه همکاری با نیروهای خرید خدمات آموزشی است که در سراسر کشور و مناطقی که محروم و دور افتاده بوده، به صورت مستمر مشغول تدریس هستند و بار کمبود معلم را از دوش آموزش و پرورش بر میدارند، اما ما درخصوص بکارگیری نیروهای جدید از کانالی غیر از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی اظهارنظری نکردیم که خلاف سیاستهای کلی باشد.
براساس بند (ج) ماده ۸۸ این لایحه؛ هرگونه به کارگیری نیروی جدید از طریق خرید خدمات آموزشی، حق التدریس آزاد و آموزشیار نهضت سوادآموزی به جز افرادی که در سنوات گذشته تحت این عناوین و به صورت مستمر شاغل در آموزش و پرورش بوده و هستند، در مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی دولتی ممنوع است. مقررات این حکم مانع از مشارکت افتخاری نخبگان بدون ایجاد هرگونه تعهد استخدامی برای دولت، نیست.