ترور خبرنگاران، هدف رژیم صهیونیستی برای حذف روایتگری جنایات
حسینی؛ خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مستقر در بیروت با تاکید بر عمدی بودن حمله وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی به خبرنگاران المیادین گفت: رژیم صهیونیستی تلاش میکند همانند غزه، جنایاتش در جنوب لبنان هم روایتگر غیرصهیونیست نداشته باشد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، شبکه خبر در برنامه جهان امروز با سید حسن حسینی؛ خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مستقر در بیروت گفت و گو کرد.
سؤال: از جزئیات حمله به خبرنگاران المیادین اطلاعات بیشتری دارید به ما بگویید.
حسینی: ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در طول خط مرزی شمال فلسطین اشغالی با جنوب لبنان تمام تحرکات خبرنگاران حاضر در جنوب لبنان را که نزدیک خط مرزی هستند رصد میکند، تلفنهای خبرنگاران که همه آنها تلفن همراه دارند، این تلفنها رصد میشود و اینها میفهمند و میدانند که اینها خبرنگار هستند و نکته بعدی این است که خودروی خبرنگاران در این مناطق کاملاً در دید نظامیان صهیونیستی است. هم نظامیان صهیونیستی که در ارتفاعات هستند؛ با دوربین نگاه میکنند و هم با پهپادهایی که بر فراز مناطق مرزی جنوب لبنان در پرواز هستند، بنابراین اتفاقی که امروز تکرار شد در جنوب لبنان، یک اتفاق سهوی قطعاً نبود، این کار کاملاً عمدی بود و گروهی که در این حمله مورد حمله قرار گرفت امروز در بخش غربی جنوب لبنان در منطقه طیرحرفا یک روستایی است در نزدیک مرز؛ آن جا در روز روشن مورد حمله یک پهپاد تهاجمی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و این پیام را دارد که حضور خبرنگاران متعدد در مناطق جنوب لبنان، اینها کاهش پیدا کند و به آن مناطق درگیری اینها نزدیک نشوند. بعد از این عملیات ترور، همه خبرنگاران چه خبرنگاران شبکه المیادین و خبرنگاران دیگر شبکههایی که در مناطق مرزی و جنگی جنوب لبنان حضور دارند اینها تأکید کردند که به کار خود ادامه خواهند داد و فعالیت خودشان را در این مناطق متوقف نخواهند کرد.
سؤال: از ابتدای جنگ چه موارد دیگری از چنین حملاتی داشتیم که خبرنگاران را در داخل لبنان صهیونیستها هدف قرار داده باشند؟
حسینی: از ابتدای عملیات طوفان الاقصی در غزه در جبهه جنوبی فلسطین اشغالی که بعد به جبهه شمالی فلسطین اشغالی در جنوب لبنان کشیده شد این شصت و چهارمین خبرنگار است که مورد هدف نظامیان رژیم صهیونیستی قرار میگیرد و به شهادت میرسد. در غزه ۶۱ خبرنگار شهید شدند و در موارد متعددی تقریباً نیمی از خبرنگارانی که در غزه شهید شدند به همراه خانواده هایشان به شهادت رسیدند. تعدادی از خبرنگاران در غزه خانواده هایشان هدف قرار گرفتند. تعدادی از فعالان معروف فضای مجازی را اینها در مناطق مختلف غزه ترور کردند حتی برخی از تحلیلگران معروف در شبکههای تلویزیونی را آن جا ترور کردند. در لبنان در هفته اول جنگ؛ حسام عبدالله؛ خبرنگار رویترز را به شهادت رساندند که رویترز در بیانیهای که اعلام کرد هیچ اشارهای به نقش رژیم صهیونیستی در ترور این خبرنگارش نکرد. بعد با فشار افکار عمومی در لبنان و رسانههای ارتباط جمعی لبنان روبرو شد و مجبور شد اعتراف کند که خبرنگارش به دست نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده است. دقیقاً بعد از این اقدام بود که فرانس پرس، رویترز، آسوشیتدپرس، سی ان ان؛ خبرنگاران خارجی خود را از مناطق مرزی و نزدیک به مرز جنوب لبنان خارج کردند تا اینها مورد هدف قرار نگیرند تا مجبور نشوند این رسانههای ارتباط جمعی دنیا و غربیها که رژیم صهیونیستی را مسئول این قضایا معرفی کنند. امروز ما شاهد جنایت تازه رژیم صهیونیستی بودیم که تلاشی است برای این که آن چه در جبهه جنوب لبنان میگذرد همانند غزه روایتگر غیرصهیونیستی نداشته باشد به خاطر حملات کوبنده نیروهای مقاومت اسلامی لبنان در جنوب لبنان که پیامدهای آن را ما در آن سوی مرز در شمال فلسطین اشغالی شاهد هستیم که بیش از ۷۰ شهرک نظامی صهیونیستها و برخی شهرهای شمال فلسطین به مرز لبنان اینها کاملاً تخلیه شده و عملیات کوبنده رزمندگان حزب الله هر روز ادامه دارد و تصاویر اینها هر روز پخش میشود.
سؤال: پس این طور میشود نتیجه گرفت که صهیونیستها دنبال یک انحصار روایتی هستند در خصوص جنگ و میخواهند خبرنگاران جبهه مقابل را حذف کنند که روایت خودشان باقی بماند. واکنشها در لبنان به این حمله چه بوده؟ واکنش رسمی هم داشتیم؟
حسینی: اولاً این انحصار روایتگری یا انحصار رسانهای رژیم صهیونیستی و آمریکا تقریباً در همان هفته اول جنگ طوفان الاقصی این شکسته شد و ما شاهد هستیم که در سطح جهانی؛ افکار عمومی دنیا امروز مواضع بسیار تند، روشن، گسترده و فزایندهای دارند علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه. در لبنان باز هم ما شاهد این بودیم که بعد از شهادت خبرنگار و تصویربردار شبکه المیادین، در سطح گسترده هم وزارت اطلاع رسانی لبنان، مسئولین دولت لبنان تمام رسانههای ارتباط جمعی در لبنان و مجموعه خبرنگاران در این کشور موضع گیری کردند علیه این جنایت و مهمتر از آن نکتهای بود که در اول صحبتم گفتم و آن این است که خبرنگاران میدانی که هم اکنون در منطقه جنوب لبنان حضور دارند و فعال هستند، اینها یک صدا اعلام کردند که این جنایت و این ترور موجب نخواهد شد که آنها جبهه جنوب لبنان را ترک کنند و البته همان طور که گفتم برخی خبرگزاریهای غربی مثل فرانس پرس و رویترز یا برخی شبکهها مثل سی ان ان، خبرنگاران خارجی خود را از همان هفته اول بعد از شهادت خبرنگار محلی رویترز عقب کشیدند. منتها خبرنگاران لبنانی و شبکههای منطقهای ازجمله صدا و سیما اعلام کردند که در جنوب لبنان باقی خواهد ماند و در کنار مقاومت، حوادث جنوب لبنان را آن گونه که هست واقعیت را منعکس خواهند کرد.