پخش زنده
امروز: -
تلسکوپ فضایی جیمز وب موفق به کشف ۵۰۰ هزار ستاره شد که هسته کهکشان راه شیری را روشن میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آیای (IE) این تصاویر خیره کننده، نمایی از یک منطقه ستاره ساز را نشان میدهد که ویژگیهای پنهان در مرکز کهکشان راه شیری را آشکار کرده است. وضوح فوق العاده تلسکوپ جیمز وب و حساسیت مادون قرمز به ستاره شناسان اجازه داده است تا به بررسی مرکز متراکم کهکشان بپردازند. این منطقه بیشتر با حضور غلظتهای متراکم غبار و گاز ستارهای هیدروژن و هلیوم مشخص میشود که مواد خامی هستند که ستارگان از آنها متولد میشوند.
علاوه بر این، دانشمندان توانستند برای اولین بار در این منطقه برخی ویژگیهای جدید را از شکل گیری ستارهها مشاهده کنند.
ساموئل کرو، پژوهشگر اصلی گروه از دانشگاه ویرجینیا گفت: ستارههای عظیم کارخانههایی هستند که عناصر سنگین را در هستههای خود تولید میکنند و
در میان آنها خوشههای پیش ستارهای مختلفی وجود دارند که تجمع متراکم گرد و غبار و گاز در مراحل اولیه توسعه هستند. پیش ستارهها به طور فعال در حال رشد و تبدیل شدن به ستارههای کامل هستند. جالب آنکه در قلب این خوشه یک پیش ستاره بسیار بزرگ با جرمی بیش از ۳۰ برابر خورشید قرار دارد. دانشمندان همچنین در حال بررسی ساختارهای سوزن مانند درون هیدروژن یونیزه شده هستند که به شکلی ظاهرا بی نظم مرتب شده اند.
کرو با اشاره به اینکه وب دادههای زیادی را در مورد این محیط بی نهایت در اختیار گذاشته است، گفت: مرکز کهکشان راه شیری در فاصله ۲۵ هزار سال نوری از زمین قرار دارد و فرصت بسیار خوبی را فراهم میکند تا با استفاده از این تلسکوپ به مطالعه دقیق آن بپردازیم. در واقع وب میتواند به طور موثر تک تک ستارههای منطقه را بررسی کند. علاوه بر این، بررسی هسته کهکشان راه شیری ممکن است اطلاعاتی را در مورد سرعت تشکیل ستارهها در آن منطقه آشکار کند.