پخش زنده
امروز: -
رصد و پایش و نظارت مستمر بر واحدهای مرغداری برای پیشگیری و کنترل بیماری در واحدهای تولیدی خراسان جنوبی اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری در دومین ستاد استانی پیشگیری و کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان گفت: رصد و پایش و نظارت مستمر از واحدهای مرغداری، کشتارگاه ها، تالاب ها، سدها، مخازن آب و آب بندها و همچنین حمل و نقل طیور را دستگاه مورد نظر در دستور کار خود قرار دهند.
نخعی با بیان اینکه هرگونه خسارت و سرایت بیماری آنفولانزا به واحدهای مرغداری میتواند خسارت زیادی را داشته باشد افزود: پیشگیری و پیگیری مستمر باید انجام شود تا خساراتی که در سال ۹۹ به واحدهای مرغداری وارد شد تکرار نشود.
وی با اشاره به اینکه ۴۸ واحد مرغداری در استان وجود دارد گفت: در حال حاضر ۲۸ واحد مرغداری بیمه هستند و ۲۰ واحد دیگر باید هرچه سریعتر نسبت به بیمه خود اقدام کنند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری افزود: چنانچه این بیماری در استان ما در بین واحدهای مرغداری شایع شود و واحدی درگیر این بیماری شود و بیمه نداشته باشد هیچ غرامتی به آن واحد تعلق نخواهد گرفت.
نخعی گفت: گروه کاری ویژهای باید برای بحث بیمه مرغداریها با دستگاههای مربوطه تشکیل شود و در آن موضوعات بیمه بررسی شود.
وی با بیان اینکه لازم است هشدارهای لازم به جامعه هدف داده شود تا پیشگیری و پیگیریها و مدیریت لازم برای جلوگیری از این بیماری انجام شود افزود: ضرورت فعالیت مستمر در صنعت مرغداری مورد نیاز است، زیرا سبد خانواده به آن وابسته است.
فرماندار بیرجند هم در این جلسه با اشاره به اینکه مسئله آنفولانزای فوق حاد پرندگان مسئله عمومی است و باید همه حساس باشند گفت:عوامل ورود این بیماری متعدد است و باید تمهیدات لازم برای پیشگیری و پیگیری انجام شود.
فاضلی فرد افزود: در سال ۹۹ واحدهای که خسارت بیشتری از این بیماری دیدند واحدهایی بودند که بیمه نداشتند لذا همه واحدهای طیور باید برای بیمه واحد خود حتما اقدام کنند.
وی در خصوص سامانه بازارگاه (سامانه خرید دام طیور) گفت: باید در این سامانه نظارت بیشتری شود.
فرماندار بیرجند همچنین گفت: در شهرستان بیرجند نکات پیشگیری به واحدهای مرغداری و دهیاریها ابلاغ شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان هم در این جلسه گفت: بیش از ۵۷ کشور دنیا درگیر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان هستند که در استان ما تا کنون این بیماری دیده نشده است.
بخشی افزود: رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینهای توسط خود مرغداران هم باید انجام شود و برای حفظ سرمایه خودشان رعایت بهداشت و قرنطینه لازم است.
وی از مردم و روستاییان و مرغداران خواست اگر موارد مشکوکی را مشاهده کردند در طیور بومی و پرندگان و واحدهای مرغداری به شبکههای دام پزشکی و یا با شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هم در این جلسه گفت: افرادی که در واحدهای پرورش طیورمشغول کار هستند باید واکسن آنفولانزا را حتما تزریق کنند.
شایسته با بیان اینکه ۳هزار و ۳۶۰ واکسن آنفولانزا به صورت دولتی در استان توزیع شده است افزود: افرادی که واجد شرایط واکسن آنفولانزا هستند میتوانند این واکسن را دریافت کنند و تزریق آن را انجام دهند.
وی همچنین گفت:۸ هزار واکسن آنفولانزا هم در مراکز خصوصی و داروخانهها توزیع شده است که افراد میتوانند این واکسن را از این مراکز دریافت کنند.
حاتمی مدیر کل محیط زیست استان هم در این جلسه گفت: ما در سطح استان ۲۷ آبگیر داریم که به صورت ماهیانه این آبگیرها رصد شده است.
وی افزود: گشتهای مشترک محیط زیست در زیستگاههای مختلف استان کار رصد و پایش آبگیرهای سدها و امثال آن را انجام میدهند و به لحاظ حیاط وحش هم تا کنون گزارشی در خصوص بیماری خاصی اعلام نشده است.