پخش زنده
امروز: -
مدیر مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ایجاد کارگروه اهدای شخص ثالث در درمان ناباروری خبر داد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما دکتر صابر جباری در اولین همایش جوانی جمعیت با موضوع درمان ناباروری، چالش های حقوقی، اخلاقی و اجتماعی گفت : پس از تحقیقات کارشناسی کارگروه اهدای شخص ثالث ٬ آیین نامهای در این زمینه تدوین می شود.
دکتر جباری با بیان اینکه ناباروری در کنار طلاق ٬ سقط جنین ٬ تاخیر در ازدواج و تک فرزندی ٬ در رشد جمعیت موثر است ٬ گفت : سالمندی پویا و افزایش سن بازنشستگی دو راهکار برای پیشگیری از بحران سالمندی و ورشکستگی اقتصادی کشورهاست. او افزود : چالشهای درمان ناباروری ٬ به ویژه در روش شخص ثالث ٬ اهدای سلولهای جنسی مرد یا زن یا هر دو والد یا همان اهدای جنین و رحم اجارهای است. مشخص یا نامشخص بودن والدین جنین اهدایی یا فرد اهدا کننده سلول جنسی نیز از دیگر چالش هاست .
دکتر جباری با اشاره به اینکه در ایران فقط اهدای جنین قانونیست گفت : اما در مراکز درمان ناباروری اهدای تخمک وجود دارد و اهدای اسپرم نیز مخفیانه انجام می شود .
او افزود: از نظر مذهبی نسب بیولوژیک است اما در موارد اهدا ٬ موضوع حقوقی است و از نظر شرعی باید موازین رعایت شود و اینکه اسناد و اطلاعات مخفی باشد یا نباشد نیز باید بررسی شود.
مدیر مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت : گاهی چندین جنین برای مادر استفاده میشود و اگر همزمان همه آنها رشد کنند ٬ سقط تعدادی از جنین ها از نظر فقهی و حقوقی مشکل دارد .
همچنین پشیمانی پس از اهدای جنین یا اهدای سلول جنسی نیز وجود دارد و کودک متولد شده را با اختلال هویت مواجه میکند. سفارشی شدن و خرید و فروش جنین و سلول جنسی نیز از تبعات اجتماعی این گونه درمانهای ناباروریست.
دکتر جباری با اشاره به بازار تعیین جنسیت جنین برای افراد باردار یا پیش از بارداری گفت : این موضوع موجب تغییر تعادل جنسیتی در جامعه خواهد شد.
مدیر مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود : بدون سرپرست ماندن این کودکان پس از جدایی و همچنین بیسرپرست ماندن کودکان پرورشگاهی بر اثر استفاده از این روشهای درمانی نیز از جمله مباحث اجتماعی در این زمینه است.
همچنین بیماریهای ناشی از این گونه درمانها از جمله عوارض روانی و جسمی پس از استفاده از این گونه درمانها باید مورد توجه قرار گیرد.