پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بسیج اساتید گفت: این نشست با حضور گروههای علمی و فرهنگی بسیج اساتید بصورت همزمان دربیش از ۳۰۰ دانشگاه کشور و با خضور ۳۰ هزار استاد بسیجی برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس سازمان بسیج اساتیددر گفتگو با سلام خبرنگار درباره محورهای نشست امروز توضیحاتی داد.
سؤال آقای حسینی اعلام شد که در دیدار امروز ۳۰ هزار استاد بسیجی حضور دارند؛ بخشی حضوری است و بخشی مجازی، درست است؟ هم این را بفرمایید، هم فلسفه و اهداف دیدار را.
آقای محمدرضا مردانی؛ رئیس سازمان بسیج اساتید: بله درست است، البته این نشست ۳۰ هزار نفری جبهه علمی- فرهنگی بسیج اساتید است، با شعار «استاد بسیجی؛ کارآمدی نظام حکمرانی، آزادی قدس؛ آرمان اسلامی»، با دو رویکرد اساسی در این رابطه نشست برگزار شده، این نشست در تهران و همزمان با قریب ۳۰۰ کانون بسیج اساتید در سراسر کشور اجرا میشود. این نشست با سه هدف برنامه ریزی شده؛ اولاً گرامیداشت هفته بسیج است، یاد، نام و خاطره شهدای عزیز بسیجی و همچنین تجلیلی باشد از اساتید بسیجی که در میدان هستند. ثانیاً یک بحثی و اولویتی را بسیج اساتید دنبال میکند تحت عنوان کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور؛ آوردن نهاد علم پای کار قوای سه گانه، نهادهای عمومی، استفاده از ظرفیت اساتید برای حل مشکلات کشور در قالب گروههای مسأله محور، در قالب اندیشکدههای تخصصی، امروز در کانونهای دانشگاههای سراسر کشور بیش از ۶۰۰ یا ۷۰۰ مسأله موضوع زیست بوم توسط اساتید بسیجی واکاوی میشود در حضور مسئولین محلی و راهکارهایی که پیدا کردند ارائه، مطالبه و پیگیری میشود تا مشکلات زیست بوم هر استان و منطقهای ان شاء الله مورد توجه قرار بگیرد؛ کمکی که اساتید میتوانند برای حل مسأله دنبال کنند. موضوع سوم هم بحث غزه است که از اولویت مهمی برخوردار است؛ امروز حمایت استادان از مظلومان غزه با جهاد تبیین و بیان خباثتهای رژیم صهیونیستی، مظلومیت مردم فلسطین، همدردی با آنها برای بیداری ملتهای جهان که امروز رخ داده، برای مثال ایمیل هزار رئیس دانشگاه سراسر دنیا جمع آوری شده از طریق استادان بسیجی، برای اینها پیام فرستاده شود و خواسته شود که ملتهای جهان به پا خیزند و به این ظلم سرزمین فلسطین خاتمه داده شود و مردم مظلوم فلسطین بتوانند در سرزمین خود با آزادی زندگی کنند و قدس شریف ان شاء الله به سمت آزادی برود.
سؤال: درباره رصد اولویتهای کشور و موضوعات و مسائلی که اشاره کردید صورت گرفته از طرف اساتید بسیجی، مهمترین محورهای این اولویتها چیست و چگونه اساتید میتوانند ایفای نقش کنند برای پاسخگویی به دغدغههای مردم؟
آقای مردانی: این قرارگاه حکمرانی که در سازمان مرکزی بسیج اساتید از اوایل سال ۱۴۰۱ جرقه اش زده شده و امروز در سطح کشور در قالب گروههای مسأله محور و ستادهای خدمت، مجموعههای هماهنگی استانی این کار را دنبال میکند. ۲۲ کمیته تخصصی دارد، مثل کمیته اقتصاد مقاومتی، کمیته کشاورزی و منابع طبیعی، کمیته عمران و مسکن و شهرسازی، اساتید هر رشته در این کمیتهها حضور دارند در سطح کشور و ملی این مشکلات و مسائل جمع آوری شده است. مهمترین مسائل یا کلان مسائلی که وجود دارد در این کمیتهها بررسی میشود. در سطح استانها در حد استان، شهرستانها و شهرهای کوچک هم مسائل زیست بوم خودش آن جا مورد توجه قرار میگیرد. در حوزه اقتصادی، سازندگی، محرومیت زدایی، فرهنگی، تعلیم و تربیت و همه حوزهها که احساس میکند استاد بسیجی میتواند کمک حال دولت و نظام باشد، اینها مورد بررسی قرار میگیرد. راه حلهایی که میتوانند عزیزان ما با مطالعه، پژوهش و تحقیق ارائه دهند، این راه حلها در خدمت مسئولین قرار میگیرد و کمک میکنند برای حل مسأله.