معطلی ۸ ماهه شرکتهای دارویی در سازمان غذا و دارو برای قیمتگذاری
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت گفت: شورای نگهبان تناقضات برنامه هفتم توسعه در دارو را برطرف کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عباس کبریایی زاده در نشست خبری بررسی برنامه هفتم توسعه گفت: قیمتگذاری کالاهای حوزه سلامت که هیچگونه یارانه دولتی دریافت نمیکنند مثل مکملها هم در برنامه هفتم توسعه مشمول قیمتگذاری شدهاند.
وی ادامه داد: سازمان رگولاتوریای که از وظایف جاری خود هم به خوبی بر نمیآید، بر دوش آن وظایف دیگر هم گذاشته اند. قیمت الکل در سال ۱۴۰۲ قیمت آن دو تا سه برابر شده و در فرآوردههای دارویی و تزریقی هم همین ماجراست و دولت هم نمیتواند قیمت این فرآوردهها را کنترل کند.
کبریایی زاده بیان کرد: دولت چگونه میخواهد با روش قیمتگذاری دستوری کالاهای سلامت را کنترل کند؟ قیمتگذاری دستوری در هر نقطهای مانع توسعه تولید است. سازمان غذا و دارو برای رسیدگی به درخواست افزایش قیمت محصولات سلامتمحور چابکی ندارد. گاهی شرکتها تا ۸ ماه در صف رسیدگی به درخواست منتظر میمانند.
وی بیان کرد: وظیفه سنگین تامین فوریتی دارو را بر دوش سازمان غذا و دارو گذاشتهاند. اگر قرار است واردات دارو انجام شود هم باید از طریق مجاری رسمی صورت بگیرد چراکه اصل واردات فوریتی رانت و دور زدن قانون است.
کبریاییزاده گفت: بند قیمتگذاری مرجع برای داروهای هایتک برای توسعه صنعت داروی کشور خوب است، اما برای داروهای معمول روش قیمتگذاری معمول دیده شده و با این روش ممکن است که محصولات این شرکتها از داروهای معمولی به داروهای هایتک شیفت پیدا کند یا اینکه دیگر داروهای معمول را بدلیل زیانده شدن، تولید نکنند.
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت گفت: شک ندارم با این روند، در چهار سال آینده مجبور میشویم داروهای معمول و آنتی بیوتیک را وارد کنیم. برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت مملو از تناقضات است و اگر فکری به حال این تناقضات آرمانی دیده نشود، نظام سلامت کشور دچار چالش جدی خواهد شد.
وی بیان کرد: امیدواریم شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام با ورود به این موضوع، این تناقضات را برطرف کنند. دلیل اصرار وزارت بهداشت بر قیمتگذاری دستوری مکملها برایم قابل فهم نیست.