پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، موفق به «مدلسازی ریز مکانیکی فرآیند نورد ورق چندلایه با استفاده از مدل پلاستیسیته کریستالی و مکانیک آسیب» شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدرضا مروتی، دانشآموخته دکتری تخصصی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در قالب پژوهش پسادکتری خود با راهنمایی بیژن ملایی داریانی و حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به اجرای این طرح شده، اظهار داشت: مواد پلیکریستال در مقیاس دانه کریستالی، رفتار بسیار متفاوتی از آنچه در مقیاس ماکرو دارند از خود نشان میدهند.
در سالهای اخیر استفاده از تئوری پلاستیسیته کریستالی، مورد توجه محققان قرار گرفته است چرا که با مدلسازی قوانین فیزیکی حاکم در مقیاس مزو، استخراج خواص مواد در مقیاس ماکرو نیز امکانپذیر است.
وی در ادامه بیان کرد: ورقهای آلومینیوم دولایه درصنعت کاربرد زیادی دارند. از ورقهای دولایه در لوازم پزشکی، تهویه، دستگاههای دقیق الکترونیکی و صنایع مخابراتی استفاده میشود.
روش معمول تولید این ورقها، فرایند نورد است. ناهمسانی در بین دانههای موجود در بافت فلزات کریستالی باعث به وجود آمدن ناسازگاری بین دانهها میشود.
مواد پلی کریستال در مقیاس میکرو و مزو یا همان مقیاس اندازه دانه کریستالی، رفتار بسیار متفاوتی از آنچه در مقیاس ماکرو دارند از خود نشان میدهند.
این محقق در ادامه گفت: مدلسازی چندمقیاسی بخش اعظمی از نیاز به عملیات آزمایشگاهی برای تولید میکروساختارها را از روی دوش محققان برمیدارد.
با استفاده از این تحقیق میتوان روشی دقیق برای تأثیربخشی پارامترهای تغییرشکل در حین فرآیند نورد ورق دولایه بدست آورد که باعث بهبود فرآیند نورد ورق دولایه میشود.