پخش زنده
امروز: -
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی یکی از اهداف مهم وزارت متبوع را پایداری تولید گندم عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، علیرضا مهاجر در سفر به خوزستان گفت: حدود ۲۰ درصد نیاز کشور به گندم در خوزستان تولید میشود و با توجه به ظرفیتهای موجود در این استان میزان تولید میتواند به بیش از این برسد.
وی افزود: اگرمدیریت مناسب از ظرفیتهای موجود صورت بگیرد باعث افزایش درآمد کشاورز، افزایش سرانه ملی در استان و برطرف شدن نیاز کشور به محصولات راهبردی خواهد شد.
مهاجر یکی از اهداف مهم وزارت را پایداری تولید گندم عنوان کرد و ادامه داد: یکی از روشهای پایداری تولید، تناوب زراعی است و بهترین تناوب در غلات، تناوب به وسیله محصول کلزا است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال زراعی قبل یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندم و بیش از ۵۰ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد، اضافه کرد: یکی از دلایل افزایش تولید گندم، تناوب آن با کلزا بوده است و به همین دلیل قیمت خرید کلزا دو برابر قیمت گندم اعلام شد.
وی میگوید: پایداری تولید گندم، کمک به صنعت زنبورداری، ایجاد هوای سالم، کمک به معیشت کشاورز از جمله اثرات تناوب گندم با کلزا است.
مهاجر با بیان اینکه در زمینه کشت قراردادی و تامین نهادهها امتیاز ویژهای به کشاورزان گندم کار و کلزاکار استان اعطا میشود، افزود: دولت ۷۰ درصد هزینه کودهای پتاسه و فسفاته کشاورزان را به صورت یارانهای پرداخت میکند، همچنین یارانه کودهای ازته تا ۸۰ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: بهره وری آب و مصرف بهینه کود نیز باعث افزایش تولید میشود و در همین رابطه شرکتهای نیشکری را به استفاده از روشهای آبیاری تیپ و زیر سطحی متقاعد کرده ایم که استفاده از این روشها ۵۰ تا ۶۰ درصد مصرف آب را کاهش میدهد.
به گفته مهاجر؛ ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینههای آبیاری تحت فشار توسط دولت به صورت یارانهای به کشاورز اعطا میشود.