برداشت گلهای سرخ زعفران در نیشابور
برداشت زعفران از مزارع شهرستان نیشابور در سطح ۴ هزار و ۸۲ هکتار آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان نیشابور ۴ هزار و ۸۲ هکتار است و در مناطق مرکزی و میان جلگه کشت می شود و با اشتغال مستقیم وغیر مستقیم بیش از ۱۶ هزار نفر روز، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، بیش از ۷ هزار و ۱۴۰ میلیون ریال است.
علی مبارکی افزود: با وجود تغییرات اقلیمی و همچنیین کاهش شدید بارندگی میتوان با انجام توصیههای فنی برای تغذیه، آبیاری به موقع و کافی و همچنین برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول، در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تاثیر بسزایی داشت.
وی یادآور شد: درسال زراعی جاری، باتوجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط از هر هکتار ۲ تا ۳ کیلوگرم برداشت زعفران پیش بینی میشود که سهم شهرستان از تولید امسال حدود ۱۱ تن زعفران خشک است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در رابطه با کاهش شدید محصول زعفران در سال جاری گفت: زعفران گیاهی است با نیاز آبی کم و به شدت تحت تاثیر دما و رطوبت است. سه عامل اصلی یعنی سرمای کم سابقه دی ماه سال گذشته که در بعضی از مناطق تا منفی ۲۹ درجه سانتی گراد رسید باعث شد سطح سبز گیاه آسیب ببیند.
امسال برداشت زعفران از اوایل آبان آغاز شده است و تا آذرماه ادامه دارد.