پخش زنده
امروز: -
ابن حسام شاعر خوش نام خوسفی نه تنها ذخیره فرهنگی خراسان جنوبی بلکه سرمایه فرهنگی ایران زمین است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور در جشنواره ملی ابن حسام خوسفی و گرامیداشت هفته کتابخوانی گفت: ابن حسام متاثر از شعرای بزرگی مانند حافظ و فردوسی بود و عمق تفکر اسلامی و شیعی را در اشعارش به نمایش گذاشته است.
کلانتر مهرجردی با اشاره به اینکه ابن حسام شاعری ملی و اسلامی است افزود: جهان بینی او از لا به لای سروده هایش نمایان است و شناخت
اشعار و اندیشه این شاعر بزرگ نیازمند تلاشی ادبی و دانشگاهی در قالب راه اندازی بنیاد ادبی با نام ابن حسام است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دیار فرهنگ، علم، ادب و شعر است گفت: در نگاه ابن حسام خوسفی اسلامیت و ایرانیت جدا از هم نیستند و یک حقیقت واحدند.
علیرضا قزوه شاعر آیینی کشور و رئیس مرکز شعر و موسیقی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هم در این همایش در خصوص جایگاه ابن حسام خوسفی در شعر فارسی گفت: اشعار این شخصیت ادبی را میتوان هم رده اشعار حافظ دانست.
شاعر آئینی کشور همچنین گفت: بیشترین شهرت ابن حسام خوسفی مربوط به خاوران نامه است که بیشتر تعابیر این شاعر اخلاق مداری، دینداری و در وصف ارادت به علی ابن ابی طالب (ع) و فرزندان ایشان است.
وی با اشاره به بخشی از آثار ابن حسام خوسفی افزود: در خصوص ظرفیتهای نمایشی و اقتباسی خاوران نامه کمتر کار شده است.
وی همچنین در این مراسم اشعاری از ابن حسام خوسفی، شاعر آیینی کشور را قرائت کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هم با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره ابن حسام خوسفی نتیجه کار تیمی است، گفت: این جشنواره به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی و هفته فرهنگی خوسف برگزار شد.
طالبی با اشاره به اینکه برنامههای خوبی در هفته فرهنگی خوسف اجرا شده است، افزود: این برنامهها نشان از فرهنگ غنی در خوسف دارد.
به گفته وی اولین شاخصه ابن حسام خوسفی این است که فردی ولایت مدار بود و در اشعار وی سخن از ائمه اطهار و بویژه پیامبر گرامی اسلام بسیار دیده میشود.
وی گفت: ابن حسام خوسفی ۱۰ هزار شعر در دیوان اشعار خود دارد و دیوان خطی وی در بریتانیا و یک نسخه در آستان قدس نگهداری میشود.
طالبی گفت: ابن حسام در قرن هشتم و نهم هجری که بسیاری از شعرا درآمدهای بالایی داشتند و در دربار شعر میگفتند، وی به کار کشاورزی مشغول بوده و در دسته بیل خود اشعارش را نوشته است.
وی زهد و تقوا را از دیگر شاخصههای این شاعر برجسته و فرزندان وی اعلام کرد.
طالبی همچنین با اشاره به میلاد باسعادت حضرت زینب (س)، روز پرستار را به پرستاران تبریک گفت.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم از ارسال ۳۲۲اثر به جشنواره ابنحسام خوسفی خبر داد و گفت: جهاد دانشگاهی استان چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی، ادبی و هنری ابنحسام خوسفی را با مشارکت دانشگاهها، میراث فرهنگی و نهاد کتابخانههای عمومی برگزار کرد.
سید محمدحسین سیدکاشی هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی و کشف استعدادهای ادبی، هنری و فرهنگی، ایجاد فضای مناسب برای تعامل و ارتقای اشعار شاعران، ایجاد حس دوستی و الفت بین شاعران و معرفی شخصیت ابن حسام به فرهنگ دوستان بیان کرد.
وی افزود: جشنواره ابن حسام قابلیت تبدیل شدن به یک ظرفیت ملی را دارد و میتوان با تلاشهای بیشتر ابنحسام را به عنوان یک برند فرهنگی ملی معرفی کرد و سال آینده شاهد از برگزاری جشنواره از توس تا خوسف خواهیم بود.
رئیس جهاددانشگاهی کشور نیز به مناسبت برگزاری چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی، هنری و ادبی ابن حسام پیامی صادر کرد که این پیام توسط رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی قرائت شد.
در این مراسم همچنین آیین بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار همزمان با جشنواره ابن حسام و هفته فرهنگی خوسف برگزار شد.
حاجی مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی در این مراسم گفت: با تزریق اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان جنوبی تا پایان ۱۴۰۳ امیدواریم شاهد برگزاری جشن اتمام پروژه های فرهنگی در حوزه کتابخانه های استان باشیم.
وی افزود: در خراسان جنوبی ۸۴ باب کتابخانه فعال وجود دارد که بیش از ۶۱ هزار نفر در این کتابخانه ها عضو فعال هستند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی گفت: در دولت سیزدهم مجموعه کتابخانه های عمومی از توجه خوبی برخوردار شده است و در دو سال گذشته اعتبارات کتابخانه ها در استان ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بود که امسال این اعتبار به ۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
حاجی در ادامه گفت: طی سفر دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی ۳۵ میلیارد تومان اعتبار دیگر به مجموعه ها کتابخانه ها در نظر گرفته شد و ۱۰ میلیارد تومان هم برای توسعه کتابخانه نهبندان تخصیص تعیین شده است.
وی به روستاهای دوستدار کتاب اشاره کرد و افزود: دو روستا از خراسان جنوبی در درمیان و شهرستان طبس در این زمینه یک افتخار فرهنگی بزرگ برای خراسان جنوبی رقم زدند و در فهرست ۱۴ روستای دوستدار کتاب در کشور قرار دارند.
حاجی با بیان اینکه طی هفته کتاب ۴۴۶ عنوان برنامه در استان اجرا شده است، گفت: در تمام شهرستان ها فعالیت های فرهنگی متنوعی را طی این هفته اجرا کردیم.
در پایان از شش برگزیده جشنواره منطقه ای علمی فرهنگی و ادبی ابن حسام خوسفی و از هجده برگزیده سی و یکمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در استان در بخش های مختلف تجلیل شد.