پخش زنده
امروز: -
سالانه ۸۷ هزار لیتر سم در بخش کشاورزی خراسان جنوبی مصرف می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهادکشاورزی در همایش علمی "اثرات بهداشتی باقیمانده سموم در میوهها و سبزیجات" که در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد گفت: سالانه ۸۷ هزار لیتر سم در بخش کشاورزی استان مصرف میشود که عدد بزرگی است و باید برای کاهش مصرف سم و کود تلاش کنیم.
مهدی جعفری افزود: سال ۱۳۹۹ سرانه مصرف سموم بخش کشاورزی در استان ۴۱ صدم لیتر در هکتار بود که سال ۱۴۰۰ به ۵۴ صدم رسید و سال ۱۴۰۱ حدود ۵۱ صدم لیتر بود.
وی با بیان اینکه تحریمها بر کیفیت سموم اثرگذار بوده است گفت: سموم قاچاق از دیگر معضلات بخش کشاورزی است که به خصوص در گلخانهها تهدید جدی محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه با راهاندازی سامانه سماک ۲۰ محصول کشاورزی قابل رهگیری از لحاظ سلامت تولید است افزود: این محصولات در تمامی مراحل کاشت، داشت، برداشت و عرضه به بازار قابلیت رهگیری داشته و میتوان نحوه تولید را رصد کرد.
وی بر لزوم افزایش مواد آلی خاک در استان تاکید کرد و گفت: با افزایش هزینه تولید سلامت غذا به خطر میافتد.
جعفری افزود: شرایط آب و هوایی و علفهای هرز نیز بر نوع بیماری محصولات کشاورزی اثرگذار بوده همچنین بارندگیهای شدید موجب بروز آفت زنگ زرشک شده طوری که اکنون هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی به این آفت مبتلا است.
وی با بیان اینکه استفاده بی رویه از سموم باعث افزایش جهشهای ژنتیکی شده است ادامه داد: قبلا الگوی چند کشتی در استان داشتیم، اما اکنون به سمت تک کشتی رفتهایم، کاهش منابع آبی بر اثر خشکسالیها نیز سطح زیرکشت را تحت تاثیر قرار داده و موجب حمله عوامل خسارتزا شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: ۲۵ درصد محصولات کشاورزی استان هر سال مورد خسارت واقع شده که عدد قابل توجهی است.
وی یکی از عوامل بروز آفات نوظهور را تغییر اقلیم دانست و گفت: این مسایل بر اقتصاد کشاورزان اثر داشته است و باید برای مدیریت آن تلاش کرد.
جعفری استفاده از روشهای تلفیقی به جای شیمیایی را راهکاری در برابر آفات کشاورزی دانست و افزود: هوشمند کردن مبارزه شیمیایی در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته و امیدواریم با پیش آگاهی و مدیریتی تلفیقی آفات بتوانیم وضعیت فعلی را بهبود بخشیم.
وی تاکید کرد: در این مسیر نیازمند کمک متخصصان هستیم و از پژوهشها و طرحهای دانشگاهی در این زمینه حمایت میشود.