پخش زنده
امروز: -
در ۱۷۰۰ هکتار از مزارع شهرستان قائم شهر سبزی و صیفی کشت شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر از کشت سبزی و صیفی جات پاییزه در یک هزار و ۷۲۳ هکتار مزارع خشکه زاری و شالیزاری این شهرستان خبر داد.
علی درویش نیا از کشت ۲۵ نوع سبزی و صیفی پاییزه در یک هزار و ۷۲۳ هکتار مزارع خشکه زاری و شالیزاری شهرستان قائم شهر خبر داد و گفت: پیش بینی میشود ۱۶ هزار و ۱۷۶ تن محصول سبزی و صیفی در این شهرستان تولید شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با بیان اینکه ۵ هزار و ۱۰۰ بهره بردار در این شهرستان به کشت سبزی و صیفی جات پاییزه مشغول هستند، افزود: سبزی و صیفی جات پاییزه این شهرستان شامل کاهو، کدو، گل کلم، سیر خشک، سیر تر، گل پیچ سفید و قرمز، شلغم، لوبیا سبز، نخود فرنگی، هویج، باقلا سبز، ترب، چغندر لبویی، پیازچه، تره، شوید، گشنیز، شاهی، نعنا، ریحان، جعفری، تربچه، مرزه، اسفناج شنبلیله میشوند.
درویش نیا تصریح کرد: چهار محصول بیشترین سطوح زیر کشت سبزی و صیفی جات پاییزه را در شهرستان دارند که شامل ۷۱ هکتار کاهو با پیش بینی تولید ۱ هزار و ۵۶۲ تن، ۱۶۱ هکتار لوبیا سبز با پیش بینی تولید ۸۰۵ تن، ۶۶ هکتار نخود فرنگی با پیش بینی تولید ۳۹۶ تن و ۲۸۰ هکتار باقلا سبز با پیش بینی تولید ۲ هزار و ۵۲۰ تن میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت تولید محصول سالم و نقش آن در افزایش فضای سبز، علاوه بر مزارع در بخشی از باغچه منازل در روستاها سبزیجات برگی کشت میشود.
این مسوول با بیان اینکه وجین و کندن مستمر علفهای هرز از مهمترین امور سبزی کاری است به نحوی که بدون مبارزه با علفهای هرز هیچ سبزی خوب به عمل نمیآید، تصریح کرد: پس از سبز شدن سبزیجات، کود حیوانی مصرف نشود و وقت آبیاری اولیه تا قبل از سبز شدن مهم بوده تا موقع سبز شدن سبزیجات نیز از آب پاش معمولی استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر خاطرنشان کرد: استفاده از علف کشها یکی از راههای موثر کنترل علفهای هرز در سبریجات است، البته این عمل با دقت فراوان صورت گرفته و علف کشهایی که بقایای آن در گیاه و یا خاک به مدت طولانی باقی میماند نبایستی مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سبزیجات برگی به علت تامین انواع ویتامین، عناصر غذایی و فیبر اهمیت زیادی در تغذیه و سلامتی دارد، گفت: در این شهرستان به دلیل داشتن خاک حاصلخیز و آب و هوای معتدل و تنوع کشت، گونههای متنوع محصولات سبزی و جالیزی تولید میشود که از نظر تازه خوری به بازار مصرف تولید و عرضه میشود.