پخش زنده
امروز: -
تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که مهار یک آنزیم خاص، در موشها میتواند از نورونهای تولید کننده دوپامین محافظت کند. دوپامین در مغز نقش پیام رسان عصبی و در خون نقش هورمونی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید دانشمندان، بینشهای جدیدی در مورد سازوکارهای سلولی در پیشرفت بیماری پارکینسون ارائه میدهد. گروهی از محققان دانشگاه کمبریج، آزمایشهای مکملی انجام دادند که نشان داد مهار این آنزیم خاص در موش از نورونهای تولید کننده دوپامین که معمولا با پیشرفت بیماری از بین میروند، محافظت و به طور موثر پیشرفت بیماری را متوقف میکند.
این یافتهها راه را برای توسعه درمانهای جدید با هدف قرار دادن آنزیمی باز میکند که ممکن است پیشرفت بیماری پارکینسون را در افراد کند یا از آن جلوگیری کند.
تریسی - شی ژانگ فنگ از اساتید آزمایشگاه سیمون در این باره گفت: آزمایشگاه ما بر روی کشف منشا بیماری پارکینسون متمرکز و امید ما این است که روزی بتوانیم سرعت پیشرفت بیماری را در بیماران کاهش دهیم یا حتی از آن جلوگیری کنیم.
این گروه تحقیقاتی روی آنزیمی به نام USP ۳۰ تمرکز کردند که در این فرآیند نقش دارد. محققان مشاهده کردند که از دست دادن USP ۳۰ در برابر توسعه علائم حرکتی، سلولهای آسیب دیده در نورونها و محافظت در برابر از دست دادن نورونهای تولید کننده دوپامین نقش دارد.
در مجموعه دوم آزمایش ها، این گروه با استفاده از یک مولکول اختصاصی توسعه یافته توسط کریسپر برای جلوگیری از فعالیت آنزیم در نورونهای تولید کننده دوپامین، مطالعات را تایید کردند. همانند موشهای مهندسی شده، مهار عمل آنزیم باعث افزایش پاک سازی سلولهای ناکارآمد و محافظت نورونهای تولید کننده دوپامین شد.
بیماری پارکینسون که تقریباً ۱۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده، یک اختلال عصبی و علت آن از بین رفتن تدریجی سلولهای مغزی است. این سلولها دوپامین تولیئ میکنند که یک انتقالدهنده عصبی ضروری برای حرکت و هماهنگی است.
تخریب این نورونها و کاهش سطح دوپامین در بیماران پارکینسون علائمی مانند لرزش، سفتی و مشکلات تعادل و هماهنگی را تشدید میکند.