استفاده از مهندسی بافت برای ترمیم پوست و نقایص استخوانی
معاون پژوهشی و فناوری دانشکده علوم نوین شیراز از پیشرفت در استفاده از داربست های نانو برای پزشکی بازساختی و ترمیم بافت خبر داد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی ایران ، دکتر اسماعیل میرزایی دکترای نانو فناوری پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص استفاده از مهندسی بافت برای ترمیم پوست و نقایص استخوانی گفت : برای ترمیم بافتهای مختلف بطور مشخص ، یکی از کارهایی که انجام می دهیم ساخت داربستهای هیدروژلی نانو کامپوزیتی بر پایه پلیمرهای طبیعی است .
وی افزود : تاکنون نیز این داربستها را برای بافتهای مختلفی استفاده کردیم از جمله استخوان، غضروف، پوست، قرنیه چشم که بعضیها در مراحل ابتدائیتر هستند و برای برخی دیگر مراحل حیوانی را طی کردیم ، مثلا در بحث استخوان و حتی دندان کارهای حیوانی را انجام دادیم و نتایج خیلی خوبی هم به دست آوردیم .
میرزایی گفت : در بحث پوست و استخوان هم دنبال این هستیم که داربستها را بصورت تجاری هم تولید کنیم و طی صحبتهایی که با مراکز بالینی داشتیم، این محصولات در مقیاس آزمایشگاهی تایید شده که برای بیماران میتواند مفید باشد.
وی افزود: برای تولید داربستهای نانو با مرکز تحقیقات نانو فناوری همکاری داریم و در بحث سوختگی و ترمیم این ناحیه با مرکز سوختگی نیز همکاری خیلی خوبی داریم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشکده علوم نوین شیراز گفت : در حال حاضر در بحث استخوان و نقایص استخوان برای بحث دندان پیشرفت خوبی داشتیم به گونهای که محصولات ما در بازار در حال استفاده هستند ، در این زمینه داربستهایی که ساختهایم میتواند کارایی بهتر و هم قیمت پایینتری داشته باشد و خیلی راحتتر در اختیار بیماران قرار بگیرد اینها نمونههای خارجی هم دارند، ولی بدلیل قیمت زیاد ، از آنها استفاده نمیشود.
میرزایی با اشاره به کمک علم مهندسی در بحث سوختگی افزود :ما یک سری شیتهای(صفحه ) هیدروژلی ساختیم که در واقع جزو پانسمانهای پیشرفته قرار میگیرد و اینها میتواند به درمان بیماریهای سوختگی که هم شدید و هم عمیق هستند خیلی کمک کند زیرا این افراد در مراحل اولیه با از دست دادن آب بدن مواجه میشوند، بنابراین الکترولیتها که البته این فرم هیدروژلی دارد میتواند بیمار را در این مرحله بیماری حفظ کند و هم متعاقبا کمک کند تا زخم ایجاد شده ترمیم شود .
وی گفت : در حال حاضر مهمترین روشی که برای ترمیم افراد آسیب دیده استفاده میشود، اینست که پیوند پوست میزنند یعنی پوست را از خود فرد یا از فرد دیگری میگیرند، سپس این پوست را پیوند میزنند، ولی این روش مشکلات زیادی دارد، از طرفی یک سری پانسمانهای پیشرفته خارج از کشور وجود دارد که خیلی گران است و بیمارانی هم که دچار آسیب میشوند توان مالی تهیه آنرا ندارند، بنابراین یکی دیگر از کارهایی که انجام میدهیم تا به نتیجه برسد، تولید پانسمانهای سوختگی است که در مراحل اولیه نتایج خوبی گرفتیم، ولی هنوز در بیماران تست نشده است و نتایج روی حیوان و سلول بوده است یعنی در فاز حیوانی است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشکده علوم نوین شیراز افزود : در حال حاضر موفق شدیم طرح را از دیدگاه فناورانه و کاربردی تعریف کنیم و مقاله هم بدهیم اما در مرحلهای که کار باید وارد فاز انسانی شود، نیاز به زیرساخت و حمایت هایی دارد تا بتوان آن شرایط و حصول اخلاقی که باید یک محصول مطمئنی را آماده کند فراهم شود .