پخش زنده
امروز: -
موضع استارمر رئیس حزب کارگر انگلیس در قبال جنگ غزه و همسویی کامل با دولت در دفاع از رژیم صهیونیستی، به شورش اعضا و نمایندگان علیه استارمر منجر شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ موضع استارمر رئیس حزب کارگر انگلیس در قبال جنگ غزه و همسویی کامل با دولت در دفاع از رژیم صهیونیستی، به شورش اعضا و نمایندگان علیه استارمر منجر و به چالش بزرگ این حزب مبدل شده است.
حزب کارگر که در نظر سنجیهای اخیر حدود ۲۰ درصد از حزب محافظه کار پیشتاز بوده است با جنگ غزه و موضع کاملا جانبدارانه استارمر از رژیم صهیونیستی و حتی حمایت از اقدامات این رژیم در بستن آب و غذا و سوخت به روی مردم غزه، خشم و عصبانیت اعضا و حامیان این حزب را درپی داشته است.
مواضع کایر استارمر رهبر حزب کارگر در مخالفت با آتش بس و توقف نسل کشی فلسطینیان به ویژه جامعه مسلمانان انگلیس را که به طور سنتی از عمدهترین اقلیتهای حامی حزب کارگر بودهاند آنچنان خشمگین کرده که به طغیان نمایندگان این حزب در مجلس منجر شده است.
۵۶ نماینده حزب کارگر در مجلس عوام انگلیس با وجود تهدید به اخراج و تاکید استارمر بر تبعیت از موضع او در دادن رای منفی به طرح درخواست آتش بس در غزه برخلاف نظر او عمل کردند و به طرح برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند.
این طرح را حزب ملی اسکاتلند به رای گذاشت که از آغاز تهاجم به غزه توقف این جنگ و کشتار غیر نظامیان را خواستار شده بود.
از ۲۹ نماینده حزب کارگر و عضو دولت سایه ۱۱ نماینده از عضویت در دولت سایه استعفا کردند که بزرگترین چالش از زمان رهبری سه و نیم ساله استارمر بر حزب کارگر ارزیابی شده است.
نمایندگان مخالف نظر استارمر میگویند آنها نمیتوانند تعهد اخلاقی خود را به مردم حوزه انتخابیه شان زیر پا بگذارند و برخلاف نظر صریح و تاکید آنها عمل کنند.
این در حالی است که استارمر پیش از رای گیری ۱۹۸ نماینده این حزب در مجلس را تهدید کرده بود که چنانچه بر خلاف نظر او و حزب عمل کنند اخراج خواهند شد.
استلا کریسی از جمله نمایندگانی است که بر خلاف نظر استامر به طرح آتش بس فوری در غزه رای مثبت داد.
او به رسانهها گفت: «هیچ کس در توهم نیست که رای پارلمان انگلیس بتواند وضعیت را در میدان جنگ غزه تغییر دهد، اما حمایت از آتش بس بهتر از سکوت است.»
استفن فلین، رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام انگلیس که مبتکر طرح درخواست آتش بس فوری در غزه بود میگوید: «شرم آور است اکثریت نمایندگان حزب محافظه کار و حزب کارگر جلوی درخواست توقف بمباران غزه و برقراری آتش بس و پایان دادن به کشتار غیرنظامیان را گرفتهاند.»
حزب حاکم محافظه کار به رهبری ریشی سوناک، اما در این رای گیری هماهنگتر عمل کرد و هیچ یک از ۲۸۸ نماینده این حزب در مجلس عوام به طرح برقراری آتش بس در غزه رای مثبت ندادند، اما شصت نفر از دادن رای خودداری کردند و به عبارتی در رای گیری شرکت نکردند.
اقدام اکثریت نمایندگان در رد درخواست برقراری آتش بس در غزه خشم عمومی را در انگلیس برانگیخته قشرهای مختلف را علیه این اقدام نمایندگان به میدان اعتراض گسترده کشانده است که از همان ساعات اولیه و در خیابانهای اطراف پارلمان انگلیس آغاز شده است.
این شرایط نمایندگان و استارمر رهبر حزب کارگر را بر سر دوراهی تامین نظر لابی رژیم صهیونیستی یا توجه به نظر مردم حوزه انتخابیه خود قرار داده است و مهمتر اینکه این نمایندگان را نگران از دست دادن رای مردم در انتخابات پیش رو کرده است.