دستیابی ایران به فناوری حفر چاههای افقی طویل و چندشاخه
با انعقاد قرارداد بین معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با شرکت ملی نفت، ساخت تجهیز پیشرفته حفاری هدایتپذیر دورانی (RSS) آغاز شد تا یکی از مهمترین نیازهای تحریمی صنعت نفت به دست متخصصان داخلی تامین شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، قرارداد همکاری مشترک در زمینه طراحی ساخت و بهره برداری تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی (RSS) و فناوریهای وابسته آن بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت مهندسی و ابزار دقیق رایا انرژی منعقد شد.
این قرارداد طی مراسمی با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، محسن خجستهمهر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و جمعی از معاونان و مدیران معاونت و شرکت به امضای رضا سلطانعلی زاده، دستیار معاون علمی رئیس جمهور در حوزه توسعه بازار دانش بنیان و مدیر کل دفتر توسعه اقتصاد معاونت علمی و کیوان کهزادی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان مهندسی و ابزار دقیق رایا انرژی رسید.
موضوع موافقت نامه اجرای ساخت و بهره برداری تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی (RSS)، بومیسازی و توسعه فناوریهای وابسته آن است و در قالب این توافق، بومی سازی ساخت سه تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی (RSS) و توسعه فناوریهای مرتبط با آن مورد حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری بوده و توسط شرکت ملی نفت مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
در راستای این قرارداد، بهرهبرداری و ارائه خدمات حفاری جهت دار به وسیله تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی (RSS) در میادین نفت و گاز کشور به مدت ۱۰ سال، ایجاد همکاریهای بینالمللی در زمینه توسعه و اکتساب فناوریهای اصلی و جانبی تجهیز RSS، توسعه و آموزش نیروی انسانی مستعد با استفاده از ظرفیت سرمایه انسانی زیستبوم کارآفرینی و دانش بنیان کشور توسط شرکت ملی نفت ایران و مجموعههای تابعه صورت میگیرد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری ضمن ایجاد زمینه شناسایی شرکتها و فناوران حائز صلاحیت به منظور کمک به تقویت زنجیره ارزش این صنعت و پیشنهاد آنها به شرکت نفت در شناسایی زنجیره تأمین داخلی و خارجی اقلام وارداتی طرح و تسهیل در صدور مجوزهای قانونی مرتبط برای طرحهای مرتبط، همکاری میکند.
همکاری در اجرای آزمونهای کارگاهی و میدانی در شرکت ملی نفت، همکاری در تدوین استانداردها و دستورالعملهای مورد نیاز تجهیز (RSS)، طراحی و ساخت و انجام آزمونهای عملکردی، حمایت بلاعوض (گرنت) تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال از طراحی استحصال دانش فنی برخی از اجزا، ساخت اقلام راهبردی تهیه مواد و تجهیزات اخذ استانداردهای لازم و اجرای آزمونهای میدانی تجهیز (RSS) از حمایتهای معاونت علمی، در قالب این توافقنامه است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از هزینههای تحقیق و توسعه در قالب برنامه اعتبار مالیاتی تا سقف هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال حمایت میکند
اعطای تسهیلات حداکثر تا سقف هزار میلیارد ریال در قالب بند الف تبصره ۱۸ برای توسعه فناوری و تحقیق و توسعه براساس پیشرفت موضوع موافقت نامه و تأیید معاونت علمی، متناسب با پیشرفت طرح از دیگر اقدامات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برای تحقق این طرح است.