پخش زنده
امروز: -
در بستهی پزشکی سلامت امروز با ۸ خاصیت شگفتانگیز خیار از کاهش فشار خون تا جلوگیری از دیابت آشنا شوید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکز اصفهان ؛ خیار از سبزیجات ترد و خوشمزه هم خانواده ملونها و کدو است که به دلیل طعم دوست داشتنی و خنک کننده و خواص بی نظیرش در میان همه مردم دنیا به خصوص افراد مبتلا به دیابت محبوبیت زیادی دارد.
آیا دیابتیها میتوانند خیار بخورند؟
بله! با توجه به کربوهیدرات کم موجود در این سبزی افراد مبتلا به دیابت میتوانند تقریبا هر زمان که بخواهند خیار مصرف کنند.
علاوه بر این به گفته بسیاری از منابع خیار سبز به دلیل مواد مغذی موجود در آن، از جمله فیبر فراوان، میتواند به کند شدن هضم کربوهیدراتها و قند در بدن کمک کرده و در کاهش قند خون موثر باشد.
حفظ سلامت استخوان با مصرف خیار
خیار میوهای کمکالری و غنی از مواد مغذی است. بر اساس تحقیقات، خیار سرشار از ویتامین K است که به ساخت و تقویت استخوانهای قوی و سالم کمک میکند.
علاوه بر این، خیار غنی از سیلیکا است، این عنصر یک عنصر ضروری است که به ایجاد بافتهای قوی و سالم در عضلات، رباطها، تاندونها، غضروفها و استخوانها کمک میکند.
با مصرف خیار بوی نامطبوع دهانتان را رفع کنید
خیار به واسطه آب، فیبر و محتوای فتوشیمیایی خود میتواند بوی بد دهان را از بین ببرد. خشکی دهان یکی از علل رایج بوی بد دهان است. جالب است بدانید بیش از ۹۵ درصد ساختار خیار، آب است و همین ویژگی خیار را به یک غذای آبرسان تبدیل میکند. زمانی که آب بدن کم میشود، دهان بزاق کمتری تولید میکند که میتواند منجر به بوی بد دهان شود. خوردن خیار میتواند به آبرسانی دهان و افزایش تولید بزاق کمک کند.
افراد مبتلا به فشار خون از مصرف خیار غافل نشوند
خیار میتواند به کاهش فشار خون کمک کند، زیرا یک عدد خیار خام تنها ۶ میلی گرم سدیم دارد.
خیار خوراکی مفید برای دیابتی ها
خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین (GI) برای جلوگیری از دیابت مهم است. GI هر خوراکی از صفر تا ۱۰۰ متغیر است. هر چه شاخص گلیسمی یک عدد بیشتر باشد، قند خون فرد پس از خوردن آن بیشتر افزایش مییابد. خیار دارای شاخص گلیسمی ۱۵ است و یک خوراکی مفید برای بیماران دیابتی به شمار میآید.
خوردن غذاهایی با GI پایین میتواند به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند، که این موضوع به نوبه خود در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارد.
خیار آبرسانی مفید برای بدن
در لیست میوههای پرآب، خیار جایگاه اول را دارد چرا که ۹۶ درصد آن از آب تشکیل شده است. همچنین این میوه فاقد هرگونه چربی، کلسترول و همچنین دارای ویتامین K، ویتامین B ۶ و آهن است. برای هیدراته ماندن در تابستان میتوانید از این میوه در سالاد و دیگر وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
اگر به دنبال کاهش وزن هستید در رژیم غذای خود خیار را قرار دهید
۱۰۰ گرم خیار حدود ۱۵ کالری مفید دارد. این مقدار همچنین یک گرم فیبر، ۱۵۰ میلی گرم پتاسیم و مقدار بسیار کمی کلسیم، آهن، منیزیم، زینک، ویتامین C، ویتامینهای گروه B و ۱۶ میکرو گرم ویتامین K به بدن میرساند. افزودن این میوه پرخاصیت و کمکالری به برنامه غذایی، به طور چشمگیری در کاهش وزن مؤثر است.
با مصرف خیار یبوست را درمان کنید
فیبر موجود در خیار مشکلاتی مثل یبوست را بهبود میبخشد. این میوه اگر بهطور منظم مصرف شود، میتواند بهعنوان یک ملین اثربخش عمل کند.
ونکتهی مهم کاهش نفخ با مصرف خیار
خیار سرشار از مواد مغذی خاصی است که به از بین بردن احتباس آب و التهاب کمک میکند و میتواند یک راه حل خوب برای جلوگیری از نفخ و عوارض جانبی آن باشد. این خاصیت خیار مربوط به مقدار بالای پتاسیم وجود در آن است. خوردن هر یک عدد خیار میتواند نزدیک به ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی مهم را تأمین کند.