پخش زنده
امروز: -
تصاویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ستاره شناسان را قادر ساخته است تا اسرار چگونگی شکل گیری ستارگان را در جهان اولیه کشف کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سای تک دیلی، براساس تحقیقات دانشمندان استرالیایی برخی از کهکشانهای اولیه با گازی بسیار درخشان داشتند که از ستارههای در حال ظهور پیشی گرفتند. اکنون ستاره شناسان کشف کرده اند که این کهکشانهای درخشان در حدود ۱۲ میلیارد سال پیش تا چه حد رایج بوده اند.
تصاویر به دست آمده از جیمز وب نشان داده است که تقریبا ۹۰ درصد کهکشانهای جهان اولیه دارای این گاز درخشان بوده اند. یافتههای جدید نشان میدهد که هر کدام از این کهکشانها حداقل یک کهکشان همسایه نزدیک داشتند. تعامل بین این کهکشانها باعث سرد شدن گاز و آغاز یک دوره شدید از تشکیل ستاره میشود.
دکتر گوپتا میگوید: کیفیت دادههای تلسکوپ جیمز وب استثنایی است. این تلسکوپ عمق و وضوح مورد نیاز برای دیدن همسایگان و محیط اطراف کهکشانهای اولیه را از زمانی دارد که جهان فقط ۲ میلیارد سال سن داشت. با این جزئیات، ما توانستیم تفاوت قابل توجهی را در تعداد همسایگان بین کهکشانها با ویژگیهای انتشار شدید ستارگان و کهکشانهای بدون آن مشاهده کنیم.
وی اضافه میکند: پیش از جیمز وب، ما تنها میتوانستیم تصویری از کهکشانهای واقعا عظیم به دست آوریم، که بیشتر آنها در خوشههای متراکم قرار داشتند، فناوری پیشرفته تلسکوپ جیمز وب کار ما را متحول کرده است. مقایسه تصاویر تلسکوپهای قدیمی همچون هابل با جیمز وب هم شاهذی بر این ادعاست.
این تحقیق بر دادههای به دست آمده از جیم وب به عنوان بخشی از بررسی پیشرفته اکتشافی عمقی متکی است که با تصویربرداری مادون قرمز عمیق و طیف سنجی چند شی، جهان اولین کهکشانها را بررسی میکند.
دانشمندان با درک اینکه کهکشانهای اولیه چگونه به وجود آمدند، به سوالاتی در مورد منشا عناصر تشکیل دهنده زمین پاسخ دادند.