پخش زنده
امروز: -
نشست هم اندیشی و رصد خانواده ها در مولفه های ازدواج، طلاق و فرزندآوری دستگاههای اجرایی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: محور قوانین باید به نوعی تدوین شود که اخلاق در نهایت حاکم بر روح قوانین باشد.
حجت الاسلام و المسلمین خلیلی که در نشست هم اندیشی و رصد خانواده ها در مولفه های ازدواج، طلاق و فرزند آوری دستگاههای اجرایی استان سخن می گفت، افزود: وقتی فردی برای استخدام به دستگاههای اجرایی مراجعه می کند در کارگزینی ادارات، پرونده های فردی و شخصی تشکیل می شود و شناسنامه خانواده وجود ندارد در حالی که هویت خانواده باید مشخص شود.
وی ادامه داد: در بررسی تخلفات اداری بخشی از تخلفات به عواملی چون نحوه مدیریت برمی گردد که انگیزه را از نیروها می گیرد و چون کارمند نمی تواند با مدیر مقابله کند، این سرخوردگی را در خانواده پیاده می کند و موجب اختلاف در خانواده می شود.
انجام ۱۸۹ پژوهش علمی معتبر درباره عوامل طلاق
معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز با بیان اینکه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری بر محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقرارت، برنامه ها و سیاست های دین گرایی و تمام نظامات آموزشی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی به ویژه نظام مسکن و شهرسازی تاکید شده است، گفت: ما به عنوان افراد شاغل در دستگاههای اجرایی خارج از این نظام نیستیم و هر کدام باید نسبت به حوزه خانواده توجه داشته باشیم.
حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد با اشاره به سلسله پیگیری ها در موضوع طلاق در استان، افزود: ۱۸۹ پژوهش معتبر عمده در سطح ملی و استان بر مسئله و عوامل طلاق صورت گرفت که مشخص شد عوامل مادی جزو مهمترین عامل های طلاق نیست.
گنابادی نژاد اظهار داشت: از سال ۹۵ با توافق سه قوه مراکز مشاوره ایجاد شد، که خانواده ها قبل از طلاق به واحد مشاوره ارجاع شوند و در خراسان رضوی نیز با اهتمام بهزیستی در ۲۰ شهرستان این مراکز راه اندازی شد.
وی افزود: در سال گذشته این مراکز ۲۷ درصد و امسال ۲۸ درصد سازش داشته و هدف گذاری توافق شده در سه ماه سوم سال ۳۰ درصد سازش است.
معاون فرهنگی اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بیان کرد: بخشی از طلاق های ما ناشی از ورود جریان وکلا است که با پیگیری قوه قضائیه اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است؛ همچنین در هنگام ثبت ازدواج آقایان به خانم ها چند تا حق از جمله حق طلاق را می دهند، دفاتر ثبت این حق را ناقص می نویسند و این موجب می شود که خانم با اندک اختلاف از طریق یک روحانی طلاق بگیرد در حالی که در قانون مرجع صالح برای رسیدگی به حکم طلاق دادگاه است، از این رو با مدیرکل ثبت توافق شده که در این وکالت نامه تصریح شود طلاق از طریق مراجع قضایی باشد.
وی اظهار داشت: رصد دستگاهها و توانمندسازی زوجین از دیگر محورهای ما بوده است، بسیاری از جوانان تحصیلات و پول و عناوین اجتماعی دارند اما آمادگی لازم برای پذیرش مسئولیت های زندگی ندارند و با اندک مسئله ای اختلاف زندگی آنها به طلاق منجر می شود.
گنابادی نژاد با اشاره به دو تجربه خوب در مشهد، گفت: زوجین عقد خود را در حرم می خوانند که از زمان آیت الله رئیسی به زوجینی که خطبه عقد آنها در حرم خوانده می شد دو دعوت نامه مهمان سرای حضرت و یک روز آموزش حضوری و سه سال پشتیبانی غیر حضوری داده شد و اتفاق دیگر طرح "باهم" شهرداری بوده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی هم گفت: هدف این نهاد توانمندسازی خانوارها در حوزه معیشت، مسکن، جهیزیه، مباحث تحصیلی و فرهنگی است که در این خصوص در اواخر سال قبل کلینیک مشاوره راه زندگی در سطح استان با ۵۱ مشاوره راه اندازی شده است.
رضا سلم آبادی با بیان اینکه بسیاری از خانوارهای تحت حمایت دارای آسیب هستند، گفت: زندگی پایدار برای خانواده ها مبتنی بر پایه فرهنگ ایرانی اسلامی و توسعه فرهنگ مشاوره از اهداف این نهاد بوده است.
وی با بیان اینکه ۴۱ مشاور در مشهد مستقر هستند، افزود: در ۶ ماه امسال ۵۷۰۰ مددجوی کمیته امداد در این کلینیک در استان به صورت رایگان پذیرش شدند و از مشاوره های فردی، گروهی، هدایت تحصیلی و مباحث روانشناسی و غیره بهره مند شدند.