پخش زنده
امروز: -
با افزایش خروجی سد زاینده رود، آب به رودخانه زاینده رود در مسیر شهر اصفهان رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: خروجی سد زاینده رود به منظور تخصیص آب برای کشاورزی زمینهای حقابه دار استان و آغاز کشت سنتی پاییزه از بعداز ظهر روز بیستم آبان ماه افزایش یافت.
افشین رضایی افزود: توزیع آب با میزان و تعداد روز توافق شده با کشاورزان شرق و غرب اصفهان صورت خواهد گرفت.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: حجم قابل رهاسازی در چارچوب جدول برنامه توزیع آب سد زاینده رود، ابلاغی وزارت نیرو بوده که مبنای آن پیش بینیهای آینده آورد رودخانه زاینده رود است.
رضایی افزود: با احتساب ذخیره صرفه جویی شده موجود در سد زاینده رود و بارشهای آینده، برنامه ریزی توزیع حقابههای کشاورزی برنامه ریزی شده و اجرا خواهد شد.
وی گفت: آب برای رسیدن به مناطق شرقی اصفهان، در همین مدت زمانی به شهر اصفهان رسیده و گذر خواهد کرد.
مدیر بهره برداری و نگهداری از تأسیسات شرکت آب منطقهای اصفهان ابراز امیدواری در ادامه برنامه توزیع آب سال آبی جاری و با تحقق منابع آب پیش بینی شده، امکان تأمین حقابههای رودخانه و تالاب گاوخونی هم میسر شود.
کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند خشکی زایندهرود آثار منفی بر میراث تاریخی اصفهان ازجمله پلهای تاریخی در مسیر رودخانه زاینده رود دارد که جریان دائمی آب میتواند از آسیب دیدن به پلها جلوگیری کند.
همچنین برداشتها از سفرههای زیرزمینی در روزهایی که رودخانه بی آب است موجب شده میزان فرونشست زمین رو به افزایش باشد که تنها چاره ساز این معضل جاری بودن آب در رودخانه زاینده رود است که سفرههای زیرزمینی وچاههای در مسیر رودخانه آب داشته باشند تا مشکل فرونشست ایجاد نشود.
با توجه به نزدیکی مناطق کشاورزی به محدوده شهر اصفهان و وجود آثار متعدد تاریخی در بافت تاریخی اصفهان، ادامه خشکی زایندهرود از یکسو و استفاده بیوقفه از آبهای زیرزمینی بهویژه برای کشاورزی سنتی میتواند تهدیدی جدی برای آثار تاریخی اصفهان باشد.
پیش از این نیمه دوم فروردین امسال رودخانه زاینده رود اصفهان جاری شده بود.