پخش زنده
امروز: -
رژیم اشغالگر اسرائیل از زمان آغاز تهاجم نظامی به نوار غزه، تقریبا نهصد و ۵۰ هزار شغل را در بخشهای مختلف بازار خود از دست داده است،
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ رژیم اشغالگر اسرائیل از زمان آغاز تهاجم نظامی به نوار غزه، تقریبا نهصد و ۵۰ هزار شغل را در بخشهای مختلف بازار خود از دست داده است، علاوه بر این صدها هزار نفر دیگر نمیتوانند به محل کار خود در شهرکهای صهیونیستی اطراف نوار غزه و نیز شمال فلسطین اشغالی برگردند.
به گزارش روزنامه رای الیوم از قدس، جنگ غزه وارد ششمین هفته متوالی خود شد و این جنگ به تحزیب و ویرانیهای گسترده در تاسیسات زیربنایی نوار غزه و نیز شهادت دهها هزار فلسطینی منجر شده است.
بر اساس دادههای اداره آمار اسرائیل، تعداد کل کارکنان در اسرائیل نزدیک به ۴ میلیون کارگر و کارمند است، در حالی که نرخ بیکاری در اسرائیل تا پایان سپتامبر گذشته، یک هفته قبل از شروع جنگ به حدود ۳ درصد رسیده بود.
از زمان آغاز جنگ درتاریخ ۷ اکتبرگذشته، بیش از یکصد و هفتاد و هشت هزار کارگر فلسطینی نتوانسته اند به محل کار خود در اسرائیل و شهرکهای صهیونیستی حاضر شوند.
دادههای اداره کل مرکز آمار فلسطین (تشکیلات خودگردان) نشان میدهد که یکصد و پنجاه و سه هزار کارگر فلسطینی ساکن کرانه باختری رود اردن و نوار غزه در اسرائیل کار میکنند، علاوه بر این بیست و پنج هزار کارگر هم در شهرکهای کرانه باختری و قدس اشغالی شاغل هستند.
این تعداد کارگران از تاریخ ۷ اکتبر به علت شرایط میدانی و ناتوانی بخشهای اقتصادی برای ادامه فعالیتهای خود با توجه تنشهای امنیتی نتوانسته اند در محل کارشان حاضر شوند.
بر اساس آماردولتی تشکیلات خودگردان، میانگین دستمزد یک کارگر فلسطینی در اسرائیل و شهرکهای صهیونیستی ۲۹۸ شِکل در روز (۷۷ دلار) است.
تل آویو ماه گذشته مجوز هجده هزار و ۵۰۰ فلسطینی ساکن نوار غزه را که در اسرائیل مشغول کار بودند، لغو کرد، در حالی که اکثر کارگران فلسطینی ساکن کرانه باختری هنوز از وضعیت شغلی اطلاعی ندارند.
همزمان با اینکه اقتصاد اسرائیل، کارگران فلسطینی خود را از است داده است، بیش از سیصد و ۵۰ هزار کارمند وکارگر اسرائیلی هم محل کارشان را ترک کردند و برای جنگ در نوار غزه و درگیریهای محدود در مرزهای شمالی اسرائیل با لبنان، به ارتش اسرائیل ملحق شدند.
همچنین بر اساس گزارشهای وزارت کار اسرائیل، حدود چهل و شش هزار کارگر اسرائیلی به علت آغاز جنگ بیکار شدند.
بر این اساس در مجموع نزدیک به هفتصد و شصت هزار نیروی کار، یا حدود ۱۸ درصد به سه علت از حضور در کارشنان منع شده اند.
وزارت کار اسرائیل اعلام کرد که خدمت کارگران و کارمندان اسرائیلی در نیروی ذخیره ارتش، تخلیه شهرکهای اطراف نوار غزه و توقف فعالیتها در این مناطق و نیز التزام خانوادهها به ماندن در خانهها به همراه فرزندان شان سه عامل اصلی توقف فعالیت حدود ۱۸ درصد از نیروی کار است.
علاوه بر همه اینها و بر اساس دادههای وبسایت «گلوبوس» که در حوزه اقتصاد اسرائیل فعالیت دارد، نزدیک به ۲۰ تا ۲۵ هزار کارگر از کشورهای آسیایی که بخش کشاورزی فعالیت میکردند، کار خود را رها کردند وبرخی از آنان به کشورهای خود برگشتند.
در پی این تحولات، کابینه امنیتی اسرائیل ماه گذشته موافقت کرد که ۵۰۰۰ کارگر خارجی را برای تامین نیروی کار مورد نیاز در بخش کشاورزی و تغذیه استخدام کند.
تجربیات قبلی اسرائیل در جذب کارگران خارجی در طول دو دهه گذشته موفقیت آمیز نبوده و تجربه نشان داده است کارگران فلسطینی در بسیاری از بخشها، به ویژه ساختمانسازی، کشاورزی و ... بهترین بودند.
با توجه به این واقعیت، بانک «جی پی مورگان چیس» ماه گذشته اعلام کرد که با تشدید جنگ در نوار غزه، اقتصاد اسرائیل ممکن است در سه ماه پایانی سال جاری، ۱۱ درصد در مقیاس سالانه کاهش رشد (رکود) داشته باشد.
اقتصاد اسرائیل آخرین بار در سال ۲۰۲۰ و همزمان با شیوع ویروس کرونا این رکود را تجربه کرد.