پخش زنده
امروز: -
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول از نجات جان ۲۲۱ بیمار دیابتی توسط این مرکز از ابتدای امسال تاکنون خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، معمار زاده با اشاره به اقدامات فوری اورژانس برای نجات بیماران دیابتی گفت : بیماری دیابت در بسیاری از موارد قابل کنترل است بنابرین اقدام درمانی بهنگام میتواند تاثیر چشمگیری در کاهش مرگ و میر ناشی از افت و یا افزایش ناگهانی قند خون داشته باشد.
وی با اشاره به شایع بودن تغییرات ناگهانی میزان قند خون در افراد دیابتی افزود: به بیماران دیابتی به ویژه مصرف کنندگان داروی انسولین، توصیه میشود در خانههای خود، دستگاه گلوکومتر (تست قند خون) به همراه داشته باشند تا درصورت بروز علائمی مانند ضعف و بی حالی، تعریق، سردرد، سرگیجه و تاری دید با کمک دستگاه گلوکومتر از بالا و یا پایین بودن میزان قند خون خود مطلع و در صدد انجام اقدامات درمانی متناسب شوند.
رییس اورژانس دزفول با بیان اینکه کما دیابتی یک اورژانس پزشکی است و میتواند موجب آسیب دائمی به بافت مغز شود، ادامه داد: در شرایطی که سطح قند خون بیمار بسیار بالا و یا بسیار پایین باشد، فرد دچار کاهش سطح هوشیاری شده و در برخی موارد میتواند منجر به کمای دیابتی و یا حتی مرگ بیمار شود.
وی همراه داشتن کارت شناسایی دیابت را برای بیماران ضروری دانست و افزود: بیماران دیابتی در زمان بیهوشی نیاز به شناسایی دارند تا عملیات درمان و امداد در اسرع وقت برای آنان انجام و از تزریق داروی اشتباه خودداری شود لذا به همراه داشتن کارت شناسایی دیابت برای این بیماران الزامی است.
معمارزاده افزود : در مواجهه با بیماران دیابتی که دچار کاهش سطح هوشیاری شدند، به هیچ عنوان مجاز به قرار دادن دارو، شیرینی و یا هر ماده غذایی دیگری به دهان بیماری که بیهوش است نمیباشید و هرچه سریعتر برای کمک با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و حتما به پرسنل اورژانس اطلاع دهید که فرد بیهوش مبتلا به دیابت است.