پخش زنده
امروز: -
دانشمندان در حال توسعه نسل بعدی فضاپیماهای مجهز به رآکتور هستهای در فضا هستند.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، از آنجا که مدت زمان ماموریتهای فضایی بسیار طولانی و از سالها تا دههها طول میکشد، محققان به دنبال یافتن راههایی برای تامین انرژیهای بیشتر و پایدارتر هستند.
به گفته اخترشناسان، هر ماموریتی که از مدار مشتری فراتر میرود، باید برای اجرای برنامههای خود به نوعی انرژی هستهای متکی باشد و راکتهای شیمیایی در آن منطقه تنها میتوانند با محدود کردن محمولهها و استفاده از مدارهای پیچیده پرتاب، سرعت لازم را برای رسیدن به مقصد ایجاد کنند.
هدف این طرح، ترکیب یک رآکتور شکافت هستهای با پیشرانه الکتریکی مورد استفاده در ماهواره هاست. این فضاپیمای توسعه یافته در شکل فعلی خود شامل یک رآکتور در جعبه کاوشگر است که یک فن رادیاتور در پشت آن قرار دارد. از این طریق میتوان وسایل الکترونیکی و رانشگرها را تا حد امکان از منبع برق رادیواکتیو دور نگه داشت. دانشمندان برای ایمنی، رآکتور را خاموش میکنند و تا زمانی که فضاپیما در مدار ایمن قرار نگیرد، فعال نمیشود. در هنگام کار، از گرمای رآکتور برای تامین برق استفاده میشود که با فشرده سازی و انبساط یک گاز در یک چرخه بسته کار میکند. این کار تا ۲۰ کیلووات برق یا بیش از سه برابر بیشتر از صفحههای خورشیدی انرژی تولید میکند.
محققان میگویند: این کار نه تنها عمر کاوشگرهای اعماق فضا را تا حد زیادی افزایش میدهد، بلکه نیروی رانشگرها را نیز تامین میکند که میتواند به آرامی، اما با اطمینان فضاپیما را به سرعتی به اندازه کافی برای خروج از منظومه شمسی برساند یا به کاوشگر اجازه بازدید از طیف گستردهای از اهداف بالقوه را بدهد.
مدیر ارشد طرح میگوید: توسعه شکافت هستهای برای کاربردهای فضایی، کلید معرفی فناوریهایی است که میتوانند نحوه حرکت و اکتشاف در گستره فضا را به طور چشمگیری تغییر دهد.