سردار منصوریان؛
تفکر راهبردی سردار طهرانی مقدم باعث پیشرفت موشکی ایران شد
سردار منصوریان پیشرفت موشکی ایران را مرهون تفکر راهبردی سردار طهرانی مقدم خواند و گفت به همین دلیل است که الان میتوانیم کشتی در حال حرکت دشمن را در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری، با موشک بالستیک هدف قرار دهیم.
ب
ه گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار سرتیپ پاسدار محمدحسن منصوریان؛ از دوستان و همرزمان شهید طهرانی مقدم در برنامه سلام خبرنگار درباره کنگره سردار شهید طهرانی مقدم توضیحاتی داده اند که در زیر می خوانید:
سوال : از کنگره بفرمایید. کنگره امروز در قالب دانشگاهی برگزار میشود؟
سردار سرتیپ پاسدار محمدحسن منصوریان؛ از دوستان و همرزمان شهید طهرانی مقدم: بله، در دانشگاه شهید رجایی است. هر سال برای تجلیل از مقام شامخ این شهید بزرگ که واقعاً سهم خیلی زیادی در برقراری امنیت این کشور دارد برگزار میشود.
امروز هم دوستان و همرزمانشان هستند و هم اساتید و دانشجویان دانشگاه که ابعاد علمی را بیشتر در این کنگره بپردازند. شما از کی با شهید بودید؟
سردار منصوریان: ما تقریباً از سال ۵۹- ۶۰
سؤال: اوایل جنگ سالهای دفاع مقدس؟
سردار منصوریان: اوایل تشکیل سپاه. ورودی سال ۵۸ هستم، ایشان در نیروی زمینی بودند، ما در پدافند هوایی، ایشان توپخانه بودند، بعد که نیروی هوایی سپاه تشکیل شد، هم موشکی، پدافند؛ آن موقع اینها بیشتر بود. در نیروی هوایی تجمیع شد و بقیه یگانها و بخشها هم پیوستند. از ابتدای تشکیل نیروی هوایی سپاه آشنایی ما با سردار حسن طهرانی مقدم شروع شد.
سؤال: و ادامه داشت تا زمان شهادت ایشان؟
سردار منصوریان: بله
سؤال: با این دوران رفاقت و دوستی و رفاقت همکاری که باهم داشتید از ویژگیهای فردی و شخصیتی این شهید بزرگوار بفرمایید.
سردار منصوریان: عمدتاً از ویژگیهای سردار مقدم را در بخشهای مدیریت، تلاش، آینده نگری و... صحبت میکنند ولی من میخواهم به دو سه مورد اشاره کنم که شاید کمتر به آن پرداخته شده، یکی از ویژگیهای ایشان، مطیع محض ولایت بودن است.
ایشان یکی از کسانی بود که صد درصد در مسیر ولایت قدم بر میداشت، در مسیر رهبری گام برمی داشت و همیشه به این موضوع تأکید داشت به بچههایی که با او کار میکردند، نکته دومی که شاید مغفول واقع شده؛ این است که ایشان کار را صد درصد برای خدا انجام میداد یعنی اگر کاری انجام میشد، تستی انجام میداد، تحقیقاتی انجام میدادند، همیشه سجده شکر به جا میآوردند و اگر هم کسی میخواست بیاید از آن گزارش بگیرد یک چیز دیگری است و من فکر میکنم که این خلوص و تعهد ایشان نسبت به انقلاب، ولایت و رهبری، ایشان را بالا برد، همین طور انسان بزرگ نمیشود، همین طور یک مرتبه دهها میلیون نفر پای پیکر شهید سلیمانی جمع نمیشود، این یک رمز و رازی دارد که باید به آن رمز و رازش بپردازیم. به هر حال انسان اگر کار را برای خدا انجام دهد، دنبال شهرت و مطرح شدن نباشد خدا هم حتماً محبوبیتش را در دل مردم میاندازد و همه را پای کارش میآورد.
مجری: همان تعبیری که اشاره کردید سردار شهید سلیمانی دارند هر کسی تا شهید زندگی نکند شهید نمیشود، این اتفاق در مورد سردار طهرانی مقدم هم افتاد.
سردار منصوریان: این اتفاق افتاد، اینها الگو هستند در این حوزه؛ شهید طهرانی مقدم و شهید سلیمانی که اصلاً برای خودشان هیچ قدم و گامی برنداشتند و تمام طول عمرشان در مسیر خدمت بوده و کار میکردند.
سؤال: در حوزه فعالیتی ایشان بپردازیم به اقداماتی که داشتند و سهمی که ایشان در حوزههای مختلف به ویژه در کاهش تهدیدات و بازدارندگیها داشتند.
سردار منصوریان: این که امروز کسی جرأت نمیکند به جمهوری اسلامی چپ نگاه کند، عوامل مختلفی دارد و این بازدارندگی که در حوزه تهدید ایجاد شده مؤلفههای زیادی دارد و یکی از آن مؤلفههای تأثیرگذارش؛ ایجاد یگان موشکی زمین به زمین است که توسط آن مرد بزرگ پایه گذاری شد و پدر موشکی جمهوری اسلامی ایران شناخته میشود.
وقتی که طرح آمریکا مطرح شد به لحاظ فناوری و تکنولوژی، آنها خیلی بالاتر از ما بودند، هستند و زمانی که هم با صدام در دفاع مقدس عملیات و جنگ شروع شد، هر وقت که آنها در مقابله با رزمندگان اسلام مشکل پیدا میکردند شهرها را میزدند و میآمدند با موشک یا هواپیما. ما دستمان خالی بود، فقط توپخانه داشتیم، توپ هایمان به برد مناسبی که مد نظرمان بود نمیرسید و استارت رفتن به سمت سیستمهای برد بلندتر همان برد موشکی توسط سردار طهرانی مقدم زده شد و آرام آرام باعث شد که ما به یک بلوغ کافی برسیم.
خیلی جسارت میخواهد، شما به اندازه انگشتان یک دست موشک داشته باشی و یکی را ببری در تحقیقات و مهندسی معکوس کنی و آن مقطع که نیاز عملیاتی جدی داری ۱۵ تا ۲۰ درصد از توان عملیاتی را از مدار کار خارج کنی. به هر حال آن تصمیم در آن مقطع به ما محصول نمیداد، چند سال بعد باید تبدیل به محصول میشد، ولی آن موقع اینها آمدند و شهید طهرانی مقدم آمد و تصمیم گرفت که یکی از این موشکها را که با چه مکافاتی تهیه کرده بودند ببرند در مدار تولید قرار دهند. این جسارت بسیار بالا در عین حال آن آینده نگری و راهبردی فکر کردن می خواهد که ما میتوانیم و آن تفکر راهبردی و استراتژیک بود که ما حالا چهار تا پنج تا را زدیم بعدش چه؟
خلاصه آمدند در این مسیر قرار گرفتیم و آرام آرام موشکها تولید شد و جالب این جا بود که او به هر محصولی میرسید میگفت به درد من نمیخورد، یک گام بالاتر بر میداشت.
همیشه توقع و انتظاراتش را خیلی بالاتر میگرفت تا این که امروز به جایی رسیدیم که در حوزه بازدارندگی واقعاً سیستمهای موشکی ما حرف برای گفتن دارند، یعنی ما الآن ادعا میکنیم که در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتری، کشتی در حال حرکت را با موشک بالستیک میزنیم.
شما با موشک بالستیک یک هدف متحرک در دریا بخواهی بزنی خیلی فناوری میخواهد. موشکهایی که اول شروع به کار کردن؛ موشکهای بالستیک بود. از یک هدایت برخوردار بود، اما کم کم آمدند روی هدایتهای مختلف کار کردند.
من یادم است اواخر سال ۶۰ بود مقام معظم رهبری یک بازدیدی از نیروی هوایی سپاه داشتند، یک نمایشگاهی زدیم تمام توانمندی مان در زمینه پهپاد، موشکی و پدافند را همه را به نمایش گذاشتیم و به ایشان توضیح دادیم .
ایشان در صحبت نهایی شان در حوزه موشکی دو فرمان دادند؛ یکی این که بروید انبوه سازی کنید، دوم بروید دقت را ببرید بالا؛ و این دو مأموریت باعث شد که ما این قدر موشک تولید کردیم که برای نگهداری اش مانده بودیم، یعنی نمیتوانستیم نگهش داریم یعنی جا برای انبار کردن موشک هایمان نداشتیم، حتی ذخایر استراتژیک ما، آمادهای مهم ما پر شد و میترسیم یک وقت آسیب ببیند بر اثر سهل انگاری یا تهاجمی و سرمایه زیادی را از دست بدهیم. من خودم مأموریت پیدا کردم در کشور بروم مکان یابی کنم و زاغههای مهمات دیگری را پیدا کنم. با این فرمانی که ابلاغ شد آمدند هدایتهای مختلفی را اضافه کردند و با افزایش هدایتهای دیگر آمدند آن خطاهای موشک را در هنگام فرود گرفتند و الآن ما ادعا میکنیم که در فواصل بسیار دور میتوانیم یک هدف دریایی متحرک را بزنیم.
امروز ناو هواپیمابر آمریکا که قبل از دستیابی به این توانمندی این قدرت یک تهدید بود امروز این تهدید برای ما یک فرصت است که با دو موشک از اینها میتوانیم یک ناو هواپیمابر که ۷۰ تا ۸۰ فروند هواپیما و ۵ تا شش هزار نیروی متخصص روی آن کار میکنند با دو موشک بریزیم در دریا.
سؤال: نکته پایانی و جمع بندی بفرمایید؟
سردار منصوریان: جنگ ۱۶ روزه شاید اولین جنگ جدی لبنان و رژیم اشغالگر بود که رفتم لبنان، وقتی رفتم آن جا دیدم بچههای حسن طهرانی مقدم آن جا هستند، شما اینجا؟ گفتند خلاصه هستیم کمک میکنیم.
من برای پدافند هوایی رفته بودم با یک تیم دیگر. از آن موقع ما مقاومت را دنبال کردیم، کمک کردیم و با فناوری مختلف تجهیز کردیم. آنها به بلوغ کافی رسیدند و امروز الحمدلله یک دفاع پیوستهای در همه کشورهای مقاومت منطقه ایجاد شده که الحمدلله این هم یک نوع بازدارندگی است. خودشان میگویند ما یک گلوله به طرف ایران پرتاب کنیم، ۱۰ هزار موشک از لبنان روی سرمان میریزد. ما آمدیم به دفاعمان عمق دادیم و با این کار یک دفاع مستحکم و منسجمی را در منطقه برای خودمان ایجاد کردیم که باز کمک شهید طهرانی مقدم و بخشهای دیگر در این زمینه بسیار تأثیرگذار است.