پخش زنده
امروز: -
معاون وزارت بهداشت نوار غزه گفت اوضاع بیمارستان های شمال غزه به شدت بحرانی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، اوضاع بیمارستان های شمال غزه به شدت بحرانی است. معاون وزارت بهداشت نوار غزه، تاکید کرد شبکه سلامت در این منطقه به ویژه مجتمع پزشکی الشفاء در شهر غزه، در شرایط حاد و مصیبت بار قرار گرفته است. یوسف ابوالریش درباره شرایط فعالیت کادر پزشکی در سایه قطع آب، برق، سوخت و اکسیژن در بیمارستان الشفاء گفت: اوضاع فاجعه بار است، اما حتی کلمه فاجعه بار هم نمیتواند شرایط همه شبکه سلامت در نوار غزه را توصیف کند. وی افزود: فقط مجتمع پزشکی الشفاء نیست که با این شرایط مصیبت بار روبروست. بالاترین درجه این مصیبت اکنون در مجتمع الشفاء رخ میدهد. بیمارستانهای النصر، الرنتیسی و العیون تخلیه شدند و این شرایط به معنای آن است که کودکان و بیماران در شمال نوار غزه، دیگر جایی برای رفتن ندارند. بیماران کلیوی نمیتوانند به خدمات دیالیز دسترسی پیدا کنند و در هر جایی که هستند، جان خود را از دست میدهند. هیچ جایی برای ارائه خدمات به زنان باردار وجود ندارد. بعضی از این زنان در خانههای خود زایمان میکنند که میتواند شرایط خطرناکی ایجاد کند. بیمارستان الشفاء در محاصره است و هیچ کسی نمیتواند به آن دسترسی پیدا کند. حتی بعضی مجروحان فقط چند متر با این بیمارستان فاصله دارند، اما هیچ کسی نمیتواند آنان را به داخل بیمارستان منتقل کند.
یوسف ابوالریش افزود: برق بیمارستان الشفاء قطع و فعالیت همه بخشها متوقف شده است. پهپادهای رژیم صهیونیستی هر کسی که در داخل مجتمع الشفاء تردد کنند، هدف قرار میدهند. تک تیراندازان اسرائیلی هر کسی که بین ساختمانهای داخل این مجتمع تردد کند را هدف قرار میدهند. پیکرهای بیش از ۱۰۰ شهید در داخل حیاط بیمارستان باقی مانده و در حال فاسد شدن است. قطع برق باعث عدم امکان استفاده از ذخایر خون برای مجروحان شده است. کادر پزشکی در برابر این شرایط کاملا ناتوان هستند. پزشکان میبینند که بیماران در برابر چشمانشان فوت میکنند و از خانوادههایشان هم اطلاعی ندارند. خود آنان هم امنیت ندارند و هر لحظه ممکن است بیمارستان هدف حمله قرار گیرد. فعالیت تنها ایستگاه تولید اکسیژن در مجتمع الشفاء هم متوقف شده است. نظامیان رژیم صهیونیستی تنها چاه آب داخل مجتمع را هدف قرار داده اند و امیدی برای تامین آب نیست. بخش مراقبتهای ویژه چند بار هدف حمله قرار گرفت.
معاون وزارت بهداشت نوار غزه خاطر نشان کرد: از صلیب سرخ و هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل می خواهیم سوخت لازم برای مجتمع پزشکی الشفاء را تامین کنند تا بیمارستان بتواند حداقل خدمات را ارائه کند. بیمارستانهای جنوب نوار غزه هم فقط به اندازه دو روز سوخت دارند. از برادران مصری میخواهیم تا زمینه انتقال مجروحان را فراهم کنند. زیرا دیگر بیمارستانی در غزه باقی نمانده که بتواند به این مجروحان رسیدگی کند. به ویژه که حال بعضی از مجروحان وخیم است. ۶۵۰ مجروح در مجتمع پزشکی الشفاء حضور دارند. آنچه در بیمارستانهای النصر، الرنتیسی و العیون رخ داد آن بود که با تهدید سلاح، بیماران را مجبور کردند به خیابانها بروند. فکر میکنم بسیاری از این بیماران جان خود را از دست دادند، اما به علت نبود ارتباطات تلفنی، از سرنوشت آنان اطلاع دقیقی نداریم. منطقی نیست که یک بیمار را از بخش مراقبتهای ویژه که متصل به دستگاههای تنفسی است، جدا کنند و او را به خیابان بیندازند. چنین کاری را تخلیه بیمارستان نمیخوانند، بلکه وادار کردن بیماران به خالی کردن بیمارستان بود. بسیاری از بیماران در برابر چشمان ما فوت میکنند، در حالی که ما نمیتوانیم کاری برای آنان انجام دهیم.