پخش زنده
امروز: -
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش از ثبتنام چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: ثبتنام چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور آغاز شد و فرصت ثبتنام تا ۱۱ آذر ماه هفته قرآن و عترت مدارس، ادامه دارد.
باقری با اشاره به اینکه مسابقات یاد شده، طبق روال سالهای گذشته به صورت فرایندی در مرحله آموزشگاهی، منطقهای، استانی و کشوری و سپس در سطح بینالملل برگزار خواهد شد، افزود: امسال دانشآموزان خود موظف به ثبتنام در سامانه جامع پرورشی هستند؛ بنابراین برخلاف سالهای گذشته که مربیان پرورشی و مدیران مجاز به ثبتنام دانشآموزان بودهاند، امسال دانشآموزان باید شخصاً با مراجعه به سامانه نورینو در رشته مورد علاقه خود (در یک تا سه رشته) برای شرکت در مرحله آموزشگاهی ثبت نام کنند.
وی ادامه داد: اما در مراحل بالاتر هر دانشآموز مجاز به شرکت در یک رشته است.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تغییرات و اجرای آزمایشی برخی رشتهها در چهل و یکمین دوره مسابقات، تصریح کرد:، چون روند آزمایشی تغییرات در سال گذشته، با بازخوردهای مثبتی روبرو بود بنابراین برگزاری مسابقات با این شرایط به مدت پنج سال تثبیت شد، از جمله اینکه سال گذشته مسابقات رشته ترتیل با رشته فهم قرآن ادغام شده بود، اما بنابر درخواست کارشناسان، مربیان و بسیاری از دانشآموزان، رشته ترتیل را به طور مجزا در دو بخش دانشآموزان دختر و پسر برگزار خواهیم کرد.
باقری اضافه کرد: همچنین رشته گفتمان مهدوی و دعاخوانی دانشآموزان دختر نیز سال گذشته به صورت آزمایشی و با استقبال خوبی برگزار شد و جذاب بود، بنابراین این رشته نیز در مسابقات ابقا شد، همچنین سال گذشته مسابقات را به صورت گروهی انجام دادهایم، اما امسال همه رشتهها جز گفتمان مهدوی، انفرادی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای نوآوری کُنشگری اجتماعی در این دوره برای برخی از رشتهها، گفت: به طور مثال فردی که در رشته اذان شرکت میکند و مؤذن است این دانشآموز باید در مساجد هنگام اذان، فعال باشد و به صورت زنده اذان بگوید و یا فردی که در رشته کنفرانس و سخنرانی نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه شرکت میکند، انتظار این است که در تعاملات خانوادگی و اجتماعی این کُنشگری را داشته باشد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره نحوه اثبات این کُنشگری ادامه داد: دانشآموزان باید کلیپی از این کُنشگری اجتماعی خود تهیه و به دبیرخانه مسابقات در سطح کشوری ارسال کنند. ما این امر را برای دانشآموزان راه یافته به مرحله کشوری درنظر گرفتهایم، اما پیشنهاد دادهایم تا برای دانشآموزان در دیگر مراحل؛ آموزشگاهی، منطقهای و استانی نیز لحاظ شود.
باقری با بیان اینکه سیاستگذاریها و برنامهریزیهای فقط در سطح کشوری اعمال میشود، اضافه کرد: برای سایر مراحل این سیاستها و برنامه ریزیها پیشنهادی است مثلاً در رشته حفظ قرآن در مرحله کشوری رشتههای حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل در نظر گرفته شده است، اما مدیران مدارس میتوانند حفظ جزء ۳۰، پنج جزء اول قرآن یا اجزاء دیگری را صرفاً در سطح آموزشگاهها اضافه کنند یا رؤسای ادارات قرآن، عترت و نماز استانها نیز میتوانند برای مرحله استانی خود، ایجاد رشته کنند. امکان اجرایی کردن این موارد در سامانه جامع پرورشی، مهیا شده است و مدیر مدرسه میتواند با مراجعه به سامانه جامع پرورشی، اقدام به ایجاد رشته جدید کند.
وی تأکید کرد: همچنین در تعدد و تکثر رشته محدودیتی برای مدارس، مناطق و استانها قائل نشدهایم، در مورد شیوه اجرا نیز این امر را منحصر به موارد خاصی نکرده ایم، این امر زمینه تشویق و ایجاد انگیزه در دانشآموزان را ارتقا میدهد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق برنامهریزیها میزبان مرحله کشوری در بخش آوایی، مازندران و در بخش پژوهشی، خراسان رضوی است. همچنین بخش مجازی نیز به صورت یک عنوانرشته، امسال در کنار این دو بخش در نظر گرفته شده است.
باقری اضافه کرد: حفظ موضوعی یکی از رشتههای بخش مجازی است که در گذشته جزو فعالیتهای مدارس بود، اما جزو رشتههای مسابقه نبود. امسال آزمون کشوری حفظ موضوعی در یک روز معین به صورت غیرحضوری و مجازی برگزار خواهد شد که بر اساس آن همه دانشآموزانی که در رشته حفظ موضوعی شرکت کردهاند، حضور پیدا میکنند که با این آزمون نفرات برتر کلاس، آموزشگاه، منطقه، استان و کشور معرفی میشود.
وی ادامه داد: همچنین امامشناسی از دیگر رشتههای بخش مجازی است. امامشناسی جزو طرحهای اجراییمان بود، اما، چون جزو رشته مسابقات نبود، با استقبال روبرو نشد. این رشته نیز به صورت سراسری اجرا میشود و مربی پرورشی مدرسه به دانشآموزان اعلام خواهد کرد که در تاریخی مشخص، آزمون مجازی رشته امامشناسی برگزار خواهد شد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نغمههای آسمانی از دیگر مسابقات بخش مجازی است، اضافه کرد: الگوهای تلاوت قرآن به مدارس دور دوم ابتدایی کل کشور (پایههای چهارم تا ششم) ارسال و ابلاغ شده است. هر کلاسی با دریافت آن الگو و تمرین در طول سال تحصیلی و همخوانی و جمعخوانی آن، در زمان خاصی کلیپ و تصویری از اجرای دانشآموزان کلاس تهیه و در سامانه جامع پرورشی بارگذاری خواهد کرد و به صورت منطقهای این آثار داوری و قضاوت خواهد شد.
بخش آوایی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی در رشتههای قرائت، حفظ، اذان و مداحی (ویژه پسران)، دعاخوانی (ویژه دختران)، همخوانی و مدیحهسرایی و در بخش پژوهشی در رشتههای نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، تفسیر قرآن، انشای نماز و احکام و گفتمان مهدوی و در کنار آن بخش مجازی با رشتههای حفظ موضوعی، امامشناسی و نغمههای آسمانی برگزار میشود.