تشخیص چند بیماری با یک تراشهنانویی
متخصصان یک شرکت فناور ، سامانه های سختافزاری و نرمافزاری جدیدی طراحی کردند که به کمک آن می توانند برای خواندن سیگنال(نشانه ها) از چهار حسگر پیشرفته GFET به طور هم زمان در یک تراشه استفاده کنند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ،
مدیرعامل این شرکت فناور گفت : با طراحی سامانه های سخت افزاری و نرم افزاری در این شرکت ، اکنون قادر به خوانش سیگنال از چندین حسگر گرافنی و نمونههای مایع در یک تراشه و به دنبال استفاده از یک تراشه واحد برای تشخیص چندین بیماری هستیم.
دکتر محمد چجوکار افزود: این شرکت فناور در حال حاضر بر روی ساخت میکرو و نانو اجزای دستگاه زیستتراشه و ادغام این اجزا با واکنشهای شیمیایی برای تشخیص بیماریها متمرکز است، که چالشهای فناورانه قابلتوجهی را برای تجاریسازی دستگاههای آزمایشگاه روی تراشه ایجاد میکند.
وی گفت : با این دستاورد ، پیشرفت قابل توجهی در نسل قبلی سامانه زیستتراشه برای این شرکت فناور که فقط میتوانست یک حسگر را در یک زمان واحد داشته باشد رقم خورده است و حالا با این کار فناوری میتوان چندین سیگنال مختلف را از یک تراشه گرفت و در نتیجه تشخیص چند بیماری با یک تراشه واحد امکانپذیر میشود.
این شرکت فناور ، یکی از شرکتهای نیمههادی بوده که در حال رفع نیاز صنایع محاسبات کوانتومی و تشخیص پزشکی است، این شرکت برای دستگاه پیشرفته ترانزیستور اثر گرافن زیستتراشه “GFET” خود ، موفق به خوانش چندگانه شده است.
این شرکت با استفاده از چهار GFET پیشرفته بهعنوان حسگر، یک دستگاه منفرد چندگانه ساخته است و آن را با پلتفرم (سکو) زیستتراشه پیشرفته خود ادغام کرده است. این موضوع از این جهت مهم است که این شرکت فناور قصد دارد تا این قابلیت چندگانه را در زیستتراشه خود اعمال کرده و از آن برای تشخیص چندین بیماری تنها با یک تراشه استفاده کند.
ادغام GFET با میکروسیالات روی تراشه به طور بالقوه امکان چندگانهسازی مانند توانایی موازی کردن تشخیص چندین هدف زیستی در نمونههای مایع روی یک تراشه را فراهم میکند. در چنین فناوری، ابعاد نمونه میتواند در حد یک قطره باشد.