پخش زنده
امروز: -
کارشناس بازارهای مالی گفت: تغییر روش صندوق توسعه ملی و منابعِ صندوق تثبیت، میتواند تأثیر بسیار مثبتی در بازار سرمایه داشته باشد چرا که سهام داران حقیقی اطمینان پیدا خواهند کرد که، شکست مالی متوجه سهام آنها نخواهد شد.
طاهر ابراهیم زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بازار سرمایه میتواند شتاب دهنده توسعه اقتصاد از طریق واگذاری سهام شرکتها و آمدن آنها در چرخه تولید و ایجاد اشتغال پایدار و حامی تولید باشد.
وی تصریح کرد: بازار سرمایه هم منافع آنی و هم منافع آتی دارد و حفظ منافع آنی بسیار مهم است چرا که اعتماد اگر باشد، مردم حضور خواهند داشت و سرمایه گذاری میکنند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ منافع آتی آنها نیز؛ هم به نفع سرمایه گذار و هم به نفع دولت از طریق؛ تولید، صادرات و منافع ارزی خواهد بود.
این کارشناس بازارهای مالی در خصوص تغییر شیوه واریز منابع صندوق توسعه ملی خاطر نشان کرد: در مردادماه (سال جاری) روش صندوق توسعه ملی و منابعِ صندوق تثبیت، از سپرده گذاری به سرمایه گذاری تغییر یافته است که این تغییر رویه از آن جهت که منابع صندوق منابع آیندگان است و باید صیانت شود، به نفع صندوق است.
ابراهیم زاده ادامه داد: این تغییر روش میتواند تأثیر بسیار مثبتی در بازار سرمایه داشته باشد چرا که سهام داران حقیقی اطمینان پیدا خواهند کرد که، شکست مالی بَدی متوجه سهام آنها نخواهد شد.
وی تصریح کرد: کانون کارگزاری یک مجمع صنفی است که حافظ منافع کارگزارانش است و آموزش با کیفیت در خصوص توسعه و نظارت بر کارگزاریها را نیز بر عهده دارد. کانون هم مشاور سازمان بورس اوراق بهادار است و هم در توسعه اطلاعات مالی، نظارت بر کارگزاری ها، منافع کارگزاری ها، حل اختلاف بین کارگزاریها و نیروهای انسانی سهامداران، نقش به سزایی دارد.
این کارشناس بازارهای مالی درخصوص گزارش دهی اطلاعات نهانی و تخلفات بورسی گفت: سازمان بورس اوراق بهادار این موارد را مدیریت میکند؛ این سازمان قوانین محکم و نظارت جامعی دارد و قطعاً متخلفان مجازات و جریمه میشوند.
ابراهیم زاده در خصوص چالشهای ابزار مشتقه گفت: ابزار مشتقه مالی بخش بزرگی از بازارهای مالی را تشکیل میدهد، اما در ایران این بازارها خیلی کمرنگ شده اند و جا دارد که در این زمینه بیشتر اطلاع رسانی شود تا سواد آن برای عموم ملموس باشد. چرا که مردم در صدد به دست آوردن نهایت مطلوبیت اقتصادی هستند.
وی در این باره تأکید کرد: اقدامات سازمان بورس بهادار نظیر؛ معاملات آتی، معاملات اختیار معامله (آپشن)، معاملات آتی بازار سکه، اقدامات خوب و تاثیرگذاری بود که در مخاطرات نظامند (ریسکهای سیستماتیک) میتواند ابزار مناسبی برای پوشش مخاطرات باشد.