پخش زنده
امروز: -
قائم مقام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تکالیف دستگاهها در اجرا و برگزاری نمایشگاه قرآن برای ۲۳ نهاد دولتی از وزارتخانه تا معاونت علمی ریاست جمهوری در یک مصوبه مشخص شده است و امیدواریم تا زمان برگزاری نمایشگاه سی و یکم ابلاغ شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی عزیززاده قائممقام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کلانطرحهای پیشبینی شده برای اجرا در این معاونت گفت: مصوبه تکالیف دستگاهها در اجرا و برگزاری نمایشگاه قرآن را برای ۲۳ نهاد دولتی از وزارتخانه گرفته تا معاونت علمی ریاست جمهوری مشخص کرده ایم. مثلا وزارت راه یا وزارت نفت در چه بخشی از نمایشگاه مشارکت خواهد کرد.
وی افزود: برای برخی وزارت خانهها مانند آموزش و پرورش، علوم و میراث فرهنگی که به صورت مستقیم ارتباط دارند، فعالیتهایی تعریف شده است و برای آن دسته از نهادهایی که دورتر هستند و ارتباط مستقیمی با نمایشگاه قرآن ندارند، حمایتهای اعتباری درنظر گرفته شده است.
عزیززاده اضافه کرد: هفت ماه پیش این مصوبه به دولت ارسال که بعدا به کمیسیون فرهنگی دولت ارجاع شد و نشستها و رفت و برگشتهایی داشت و در نهایت به یک متن مورد توافق رسیدیم که اخیرا محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این متن را ارسال کرده است و امیدوارم این مصوبه تا قبل از برگزاری نمایشگاه قرآن ابلاغ شود. چون اجرای این مصوبه ظرفیت بزرگی از دولت را به نمایشگاه قرآن میآورد که با توجه به محدودیتهای موجود، مشکلات دستگاهها حل خواهد شد.
سند راهبردی نمایشگاه قرآن به روزرسانی شد
وی یکی دیگر از کارهای تحولی در معاونت قرآن را ایجاد ساختار رسمی برای دبیرخانه دائم نمایشگاههای قرآنی دانست و گفت: سالها در وزارت ارشاد سخن از دبیرخانه دائم بود که در نهایت به صورت رسمی در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده شد تا ساختاری مستقل داشته باشد و ردیف اعتبارات و پست به آن تعلق گرفته است تا بتوانیم کار راهبری و سیاست گذاری نمایشگاه بین المللی قرآن و نمایشگاههای استانی و نمایشگاههای بین المللی خارج از کشور را به صورت متمرکز انجام دهیم.
تکالیف نهادهای دولتی برای برگزاری نمایشگاه قرآن مشخص شد
محمدمهدی عزیززاده افزود: سند راهبردی نمایشگاه بین المللی قرآن تهران نیز اخیرا به روزرسانی شده است. چون در سالهای متمادی و دورههای مختلف نسخههای گوناگونی از این سند تنظیم شده بود که در قالبهای مختلف ارائه میشد. مثلا یک بار به عنوان برنامه جامع نمایشگاه و یک بار به عنوان نظامنامه نمایشگاه قرآن بود که ما این سند را به روزرسانی و رویکردها و نقطههای تحولی آن را مشخص کرده ایم.
وی افزود: همچنین نظامنامه نمایشگاههای استانی به زودی ابلاغ میشود تا این نمایشگاهها نیز از حالت فروشگاهی خارج شوند و تحولی در آنها رخ دهد که نیاز به برنامه متمرکز داشت.
عزیززاده اضافه کرد: سامانهای باید در دبیرخانه دائم نمایشگاههای قرآنی داشته باشیم تا همه سوابق فعالیتها و رویدادهای نمایشگاه قرآن یک جا متمرکز شود و همه بتوانند اتفاقها و تحولات را ببینند. ما هیچ سابقهای از ۳۰ سال فعالیت نمایشگاه قرآن نداریم. در تارنمای نمایشگاه قرآن سوابقی از نمایشگاههای هفدهم به بعد وجود دارد، ولی سوابقی از نمایشگاههای قبلی وجود ندارد.
قائم مقام معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: البته منظور از سوابق، مسائل تحلیلی، فراتحلیلی و فراترکیبی است که بتوان برای طراحی دورههای بعد نمایشگاه از این سوابق کمک گرفت. دبیرخانه دائم نمایشگاه اکنون سامانه جامع نمایشگاهها را راه اندازی میکند که علاوه بر نمایشگاههای استانی، نمایشگاههای بین المللی خارج از ایران نیز در آن تعریف میشود.
وی گفت: تاکنون هر بار که مسئله فروش کتاب به صورت مجازی در نمایشگاه قرآن مطرح میشد، همیشه وابسته به تارنمای خانه کتاب بودیم، ولی اکنون سامانه فروشی تدارک دیده که محصولات قرآنی در آن ارائه میشود.