پخش زنده
امروز: -
تمام ۱۶ رقم گردوی گرمسیری پکان آمریکایی توسط کشاورز خوش ذوق جویباری به بار نشست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جویبار گفت: محمد حامدی جویباری مجری طرح پایلوت ۱۶ گونه از رقم نهال گردوی پکان آمریکایی موفق به پرورش و برداشت این محصول پرخاصیت در جویبار شد.
عبدالله رحیمی افزود: طرح پرورش گردوی پکان که مختص مناطق گرم و خشک ومعتدل است به صورت پایلوت با نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی کشور در جویبار مدت ۹سال است درحال اجراست.
او گفت: پکان مانند گردو یک محصول خشکباری و ارقام پیوندی مربوطه محسوب میشود.
رحیمی اضافه کرد: پرورش درخت گردوی پکان قطعاً به سودآوری اقتصادی باغداران کمک خواهد کرد؛ زیرا یکی از ارقام بسیار باکیفیت گردو است که مغزی بسیار چرب و خوشطعم دارد.
او خاطرنشان کرد: درصد اسید چرب موجود در گردوی پکان را اولئیک تشکیل میدهد؛ این نوع اسید چرب نه تنها در رگها رسوب نمیکند بلکه از رسوب دیگر چربیها نیز جلوگیری میکند و برای سلامت قلب و عروق اهمیت زیادی دارد و ارزش غذایی و پروتئین بالایی دارد از این رو، توسعه و تکثیر این محصول در دستور کار قرار دارد.
محمد حامدی جویباری مهندس مکانیک، در مدت ۹ سال گذشته یک هکتار باغ خود را به کشت تمام ۱۶ ارقام نهال موجود در کشور اختصاص داده و با نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی کشور توانسته از این باغ امسال ۲تن گردوی پکان برداشت کند.
وی در خصوص میزان باردهی این درخت گفت: هسته این گردو تقریبا دو برابر گردوی معمولی مغز دارد وارزش غذایی آن در حد پسته و بادام است و دو برابر گردوی معمولی در بازار قیمت دارد.
حامدی تشریح کرد: این درخت از ۳تا ۴سال شروع به محصول میکند و هرساله برمیزان باردهی آن افزوده میشود و پیش بینی میشود میزان ۲ تن امسال سال آینده به ۵ تن برسد.
یادآور می شود، ۱۶ رقم گردوی پکان در سال ۱۹۶۵ میلادی یا ۱۳۴۶ شمسی از کالیفرنیای آمریکا به ایران ارسال شد و این نهالها از فرودگاه مهرآباد به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بارگیری شدند.
نهالهای پکان وارداتی درنهایت بهمن ماه ۱۳۴۶ یعنی ۵۴ سال قبل در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد کشت شدند و اکنون بعد از سالها تحقیق و پژوهش بر روی آنها توانایی تکثیر تمام ارقام وارداتی در این مرکز ایجاد شده است.