پخش زنده
امروز: -
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به آقایان روحانی ، ظریف و دوستانشان تبریک می گویم و حداقل دستاورد مذاکرات اخیر ژنو این بود که شکاف عمیقی در ائتلافی که علیه ما ایجاد شده بود ، بوجود آمد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محسن رضایی در مراسم اختتامیه دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک افزود: مسئله هسته ای را پشت سر خواهیم گذاشت اما در مذاکرات اخیر ژنو شاهد دستاوردهایی بودیم.
وی گفت: برای نمونه یکی از دستاوردها ، شکاف عمیق میان اعضای 1+5 بود به این ترتیب که وزیر خارجه روسیه اذعان داشت که ایران حق غنی سازی پیدا کرده است اما وزیر خارجه آمریکا خلاف این را می گفت و اکنون اینها یک حرف نمی زنند و آمریکا و اسرائیل هم دچار اختلاف شده اند.
رضایی افزود: در هرحال از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات به خوبی استفاده شد و برای ما دستاورد داشت.
وی گفت : خود آمریکایی ها آمادگی داشتند وارد مذاکره شوند و آمریکایی ها اگر جلوی اسرائیل ایستاده اند نه به خاطر دموکرات بودن آنهاست بلکه راهی جز این ندارند.
رضایی به تحولاتی که از بابت انقلاب اسلامی ایران در منطقه رخ داد اشاره کرد و گفت: حتی تیم اردوغان در ترکیه پیرامون خود حوادثی شکل داد و پس از هم تحولاتی مانند بیداری اسلامی از دیگر پیشران ها بود.
وی در ادامه به نگرانی هایی که ایران را تهدید می کند اشاره کرد و افزود : اگر می بینیم که در دریاچه ارومیه ، بختگان ، زاینده رود و کارون با مشکلاتی مواجه شده ایم اینها به این سبب است که از همه ظرفیت هایمان در مدیریت ها استفاده نکرده ایم.
رضایی ، نگرانی نخست را مسئله عقب ماندگی ایران خواند و گفت: صد سال ملت ایران به دنبال پیشرفت و توسعه است اما من در اینجا بنا ندارم از بلایی که رضاخان بر سر اقتصاد کشور آورد سخن بگویم و یا این که اشکالات دولت های پس از انقلاب را کالبد شکافی کنم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در هرحال ما هنوز به کشوری توسعه یافته تبدیل نشده ایم و خود مسئله عقب ماندگی برای ما حادثه ساز است.
وی گفت: موضوع بیکاری از نتایج عقب ماندگی است که نتیجه آن اعتیاد و به هم ریختگی فرهنگی است.
رضایی افزود: نگرانی دوم ما ادامه تقابل های نظام بین الملل علیه ماست چرا که مسئله ایستادگی در مقابل ملت ایران جدی است.
وی گفت: همانطور که 70 سال است ترکیه را وارد اتحادیه اروپا نمی کنند و نخواهند کرد همین دکترین در غرب وجود دارد که نباید در شمال خلیج فارس ، تمدنی بزرگ شکل بگیرد و ساختن این تمدن فقط از عهده ایران برمی آید.
رضایی افزود: با این حال ما دو امتیاز مهم داریم که امتیاز نخست این است که مردم ما تشنه پیشرفت هستند و به زندگی های ساده قانع نمی شوند و با آرمان های بلندشان می خواهند جهش کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امتیاز دوم ما این است که هر تحولی در اطراف ما رخ می دهد به نفع ما تمام می شود که نمونه آن سقوط صدام و طالبان است.
لزوم یکپارچه سازی نیروها در مدیریت کشور
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: منابع زیادی در کشور داریم که بهره برداری خوبی از آن صورت نمی گیرد و نیروها و استعدادهای عظیم کشورمان نیز یکپارچه نمی شوند و این نبود یکپارچگی و ضعف در بهره برداری به نبود راهبرد مربوط است.
محسن رضایی افزود: نیروهای عظیم ، کارشناسان قابل و استعدادهای فراوانی در کشور وجود دارد که به جای اینکه طوفان های فکری به وجود آورند و به جای اینکه تجمیع شوند متفرق می شوند و از طوفان مدیریت نمی توانند عبور کنند.
وی با اشاره به اینکه در بحث تکنیک ها و استفاده از مقالات پیشرفت های خوبی صورت گرفته است گفت: با این حال مسائل اصلی کشور در بحث مدیریت روی زمین مانده است.
رضایی سناریو سازی را در شرایط پیچیده کنونی در جهان الزامی دانست و افزود: حوادثی هم اکنون پیش روی ماست و مهم این است که با چه آمادگی به سمت آن برویم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه حوادث قبل از وقوع ، علائم می دهند گفت: اگر چشمانمان باز باشد می توانیم همه حوادثی را که از برخی فن اوریها پیش می آید درک کنیم.
وی افزود: مشکل بزرگ انسان این است که با منابع محدود، اطلاعات ناقص ، نبود اطمینان ، پیچیدگی محیط و ناپایداری مواجه است و در چنین محدودیت هایی دیگر نمی توانیم کشور را مانند ده سال پیش اداره کنیم.
رضایی گفت: بنگاهی که امروز داریم مانند ده سال پیش اداره نمی شود چرا که محدودیت ها برای تصمیم گیری و مدیریت روز به روز بیشتر شده است و نیازمند سناریو سازی و شیوه های جدید هستیم.
رضایی سناریوسازی را نوعی تورانداختن بر روی آینده خواند.
وی در ادامه به سناریوهای آمریکا در بعد امنیت ملی و سیاست خارجی اشاره کرد و گفت : گروهی هفت نفره از آمریکا سناریوهایی را علیه ایران تدوین کرده اند.
وی گفت : افزایش تحریم ها ، انزوا و محاصره دریایی در خلیج فارس ، حمله تنبیهی ، بمباران گسترده، تهاجم کامل و اشغال و تنش زدایی ، همه عناوین این شش سناریو بود که چون هر کدام از این سناریوها برای آمریکا به ترتیب معادل 64 میلیارد دلار ، 325 میلیارد دلار ، 951 میلیارد دلار ، 1100 میلیارد دلار ، 2000 میلیارد دلار و 60 میلیارد دلار هزینه داشت تصمیم گرفتند که آخرین سناریو یعنی تنش زدایی را به جریان اندازند و مذاکرات اخیر ژنو نوعی تنش زدایی بود.
وی افزود: ما در دنیای نا مطمئن و پیچیده امروز با اطلاعات ناقص نمی توانیم کشور را اداره کنیم و ناچاریم از صدها کارشناس برای تجزیه و تحلیل حوادثی که ملت با آن مواجه است بهره برداری کنیم.
رضایی گفت : اگر هواپیمای غول پیکر ملت ایران به پرواز درآید باید از همه کارشناسان کشور استفاده کرد نه اینکه اتوبوسی نیرو بیاوریم و یا بیرون اندازیم.
وی گفت : نیازمند تحول در مدیریت کشور هستیم و راهی جز استفاده از همه ظرفیت ها نداریم.
رضایی:به نتیجه مذاکرات خوشبینم