پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه حدود ۴ هزار و ۸۱۰ کیلومتر رودخانههای کشور از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند از اختصاص بودجه ملی برای رفع خطرات رودخانه ها خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه ۱۴۴ هزار و ۶۲۰ کیلومتر رودخانه در سراسر کشور داریم، گفت: از این تعداد حدود ۴ هزار و ۸۱۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند.
محمد حسن نامی افزود: در مازندران نیز هزار و ۹۲۰ کیلومتر از رودخانهها از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور میکند که نیاز به توجه دولت دارد تا امنیت جان و مال مردم و آب و خاک حفظ شود.
او با بیان اینکه استاندار مازندران به عنوان یکی از قرارگاههای مهم مرکزی در زمینه بحران استان مازندران و استانهای همجوار انتخاب شد ادامه داد: تجهیزاتی برای مقابله با بحران سیل در حال خریداری است سهم مازندران بیشتر از سایر استانها خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه آبخیزداری و آبخوان داری مهم است، افزود: در مازندران باید آبخیزداری انجام شود، به این معنا که باید بتوانیم سرعت آب را به رودخانهها به ویژه مناطق شهری به روستایی کم کنیم.
نامی گفت: باید توجه ویژهای به سازههای تقاطعی و پلها داشته باشیم و نسبت به افزایش ارتفاع و شیب آن برای جلوگیری از خسارتها اقدام کنیم.
خسارت ۴ هزار میلیارد تومانی سیل به مازندران
استاندار مازندران نیز در این جلسه با بیان اینکه با مدیریت صحیح و نظارت سختگیرانه باید مانع خسارت ناشی از حوادث شد، گفت: آخرین برآورد خسارت سیلاب به بخشهای مختلف در شهرستانهای عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور و سوادکوه حدود ۴ هزار میلیارد تومان است و در حال بررسی هستیم تا خسارت نهایی را برآورد کنیم.
حسینی پور با بیان اینکه ایجاد زیرساختها در حوزه پیشگری طغیان رودخانهها یکی از مصوبات این جلسه است، افزود: طبق یکی از مصوبات این جلسه، در همین هفته برآورد خسارت نهایی و تعیین تکلیف برای بازسازی مناطق آسیب دیده و تخریب شده از جمله پلها و منازل آسیب دیده برآورد انجام میشود.
او ادامه داد: در حوزه پیشگری طرح جمع آوری چوبهای شکسته و افتاده در حریم رودخانههای مناطق جنگلی نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود تا چوبهای شکسته و افتاده در همه رودخانهها جمع آوری شود.
استاندار مازندران گفت: در سیل اخیر برداشتهای غیرمجاز از مسیر رودخانهها خسارت زیادی وارد کرد و از این پس برخورد قاطعی با این افراد صورت میگیرد.
حسینی پور افزود: تصمیم گرفته شد تا با یک طرح جامع و یک بودجه ملی بتوانیم ۱۲۰ رودخانه استان را برای همیشه از وضعیت خطر ساز رها کنیم.