توسعه پایدار اقتصادی با تشکیل خوشههای صنعتی در خوزستان
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان یکی از راهکارهای اساسی توسعه پایدار اقتصادی را جهتدهی صنایع کوچک و متوسط استان به سمت تشکیل خوشه صنعتی دانست.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
محمد راضی جلالی با بیان اینکه توسعه حوزه صنعت و تولید بر پایه
خوشههای صنعتی یک راهبرد نوین و کارآمد مورد توجه برنامه ریزان اقتصادی و سیاستگذاران است، گفت: جهتدهی صنایع کوچک و متوسط خوزستان به سمت تشکیل خوشه صنعتی یکی از راهکارهای اساسی
توسعه پایدار اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد و توسعه خوشههای صنعتی در اشتغالزایی، رفع بیکاری، محرومیتزدایی و توزیع عادلانه ثروت تاثیر ویژهای دارد، افزود: در خوزستان ظرفیت خوبی برای ایجاد خوشههای صنعتی گردشگری، صنایع دستی، گیاهان دارویی و مصنوعات چوبی وجود دارد.
راضی جلالی وضعیت خوشههای خرما و شیلات را بسیار خوب توصیف کرد و ادامه داد: باید به دنبال توسعه زنجیره ارزش در این ۲ بخش باشیم.
لزوم اولویتبندی توسعه خوشههای صنعتی
علی مهدیپور، مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: برای سازماندهی و شکلگیری خوشههای صنعتی از ابتدای مهرماه تاکنون نشستهای کاربردی و تخصصی به منظور راهبری کردن کسب و کارهای کوچک و متوسط برگزار و سفری به استان همدان برای آشنایی با خوشههای صنعتی این منطقه و بررسی راهکارهای موفقیت آنها انجام شد.
وی بر اولویتبندی توسعه خوشههای صنعتی تاکید کرد و افزود: برنامههای منظمی برای شکلگیری خوشههای صنعتی استان صورت گرفته و ماهانه گزارش آن به وزارت صمت ارائه میشود.
مهدی پور توسعه کسب و کارهای روستایی را ضروری دانست و ادامه داد: آنچه میتواند موجب افزایش تولید با کیفیت در روستاها شود توجه به توانمندیهای هر روستا و کمک به بهبود و توسعه کسب و کار آنهاست.
به گفته مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان؛ شناخت دقیق ویژگیهای روستا کمک خواهد کرد که دست اندرکاران و برنامهریزان در ایجاد کسب و کار خاص آن روستا هدفگذاری کنند.
گفتنی است؛ ۵ خوشه صنعتی فعال در حوزه خرما، شیلات، پوشاک، تجهیزات نفتی و پتروشیمی وجود دارد.