بررسی آسیبهای تورمی استان در رصدخانه تورم
استاندار: در نشست رصدخانه تورم استان یزد، ریز نقاط آسیب وتورم را محاسبه کرده وبرای رفع نقاط ضعف برنامه ریزی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، فاطمی در برنامه رو در روی رادیو یزد درپاسخ به مطالبات مردمی در زمینه محدودبودن میزان گوشت تنظیم بازار و کم پرداخت شدن تسهیلات از سوی بانکها گفت: مصرف روزانه شهروندان یزدی ۵۰ تا ۸۰ تن گوشت است و میزان گوشت وارداتی زیر ۲۰ تن است و متاسفانه بیشتر مجوز واردات به استان یزد نداده اند، پس باید دهکهای پایین در اولویت دریافت این گوشت باشند و ممکن است در آینده برای توزیع عادلانه این گوشت در جامعه، کار توزیع در قالب سامانه ستکا انجام گیرد.
وی در مورد پرداخت نشدن تسهیلات گفت:بانکها نسبت به منابع ۹۰ درصد تسهیلات پرداخت می کنند. البته ارزیابی بانکها در این هفته انجام و نتایج آن به سرپرستیها برای انجام تغییرات اعلام میشود.
استاندار در ارتباط با تورم در استان یزد نیز گفت: رصدخانه تورم در استان راه اندازی شده و ریز نقاط آسیب وتورم را محاسبه کرده ایم، در چند حوزه تمرکز شده مثل گروه کالایی خوراکی که بعداز تهران پایینترین نرخ تورم مربوط به یزد بود، ولی در بحث اجاره بها، تعرفه آب، برق وگاز و تعرفه پزشکی و سلامت کمی تفاوت معنا داری داشتیم.
فاطمی خاطرنشان کرد: به لحاظ تورم در چند گروه کالایی، دستگاههای مربوط را دعوت کردیم مثلا در حوزه دندانپزشکی که تعرفهها بررسی شد و از سه قسمت تعرفه دانپزشکی دوقسمت تعرفه معنادار بود و یک قسمت مربوط به مواد کاربردی بود که مشکل داشت که مقرر شد نظام پزشکی دراین حوزه کار کند، در حوزه آموزش سهم مدارس غیردولتی بیشتر ازسهم مدارس دولتی بود، در حوزه میوه ساختار معیوب توزیع آن مشخص ومقررشد بزودی سکوی توزیع میوه تنطیم بازار در شهر یزد را ایجاد کنیم و در سایر شهرستانها نیز روند اصلاح اجرایی شود.
فاطمی به پاسخگویی مدیران در روز یکشنبه هر هفته اشاره کرد و گفت: مدیران دستگاهها در طول هفته پاسخگوی مردم هستند و در استانداری دفتر ارتباطات مردمی داریم، ولی در روز یکشنبه مدیران هیچ جلسه دیگری ندارند و صرفا به درخواستهای مردمی رسیدگی میشود. مردم در روز یکشنبه میتوانند در داخل دستگاه پاسخ بگیرند. درادامه با سیستم ارتباطی دولت با شهروندان تماس گرفته میشود تا نتایج پاسخگویی مدیران نیز ارزیابی شود.
فاطمی به سئوال یکی از همشهریان مبنی بر طولانی شدن روند طرحهای نهضت ملی مسکن دربرخی شهرستانها مانند اردکان نیز پاسخ داد و گفت: برای مثال در شهرستان اردکان باجمعیتی بالای ۵۰ هزار نفر که برای تامین زمین طرح نهضت ملی مسکن باید موضوع در شورای عالی شهرسازی مطرح شود که روند بررسی زمین دراین شورا زمانبر بوده که البته با پیگیریها در یکماه گذشته مجوز زمین گرفته شده و زمین باید تسطیح و آماده سازی شود که این موضوع هم زمانبر و هزینه بر است و تمام تلاشها انجام شده تا در اردکان مانند دیگر شهرستانها کارباسرعت انجام گیرد.
استاندار در مورد مصرف برق صنایع نیز گفت: قطعی برق باتوجه به ناترازی مصارف ومنابع است و هرکدام از صنایع به سمت ایجادنیروگاه بروند تا ۱۳۰ درصد از مدیریت بار مشمول قطعی و جریمه نمیشوند و تنها راهکار برای صنایع استفاده از انرژی خورشیدی است.
فاطمی خاطرنشان کرد: در زمینه بلیت قطار یزد-مشهد و یزد-تهران که قول داده شد تا آذرماه مشکلات حوزه حمل ونقل ریلی حمل شود و دو ترانست تعمیرات شده و به زودی در حوزه ریلی قرار میگیرد.
وی گفت: راه آهن یزد –اقلید، دهه فجر به بهره برداری میرسد و دو هزار میلیارد تومان برای تکمیل این طرح نیازداریم و ۴۰۰ میلیارد تومان هم برای آماده سازی طرح تا دهه فجر لازم است و سقف اعتبارات تامین شده انشالله با وجود مشکلات تامین منابع وپیمانکاری تا دهه فجر یا نهایتا تا هفته دولت آینده طرح حتما به بهره برداری برسد.
استاندار در زمینه آلایندگی صنایع نیز گفت:ازمحور عقدا تا مهریز در زمینه آلایندگی به خوبی رصد میشود و دوهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز سهم صنایع شده تا برای مدرسه سازی از محل مسئولیت اجتماعی صنایع اقدام کنند. شهرستان اشکذر نیز در زمینه آلایندگی به دنبال رفع مشکلات ومطالبات مردمی هستیم.
فاطمی اضافه کرد: استان یزد در زمینه طرد اتباع غیرمجاز نیز استان پیشرو است، البته در این زمینه نیز دستورالعملهایی وجود دارد.
استاندار در ارتباط با بار ترافیکی مسیر پل الغدیر هم گفت: درزمینه ترافیک مسیر پل الغدیر به جد بدنبال اتمام عملیات آزادراه نظنز-یزد –سیرجان هستیم و سرمایه گذاران متعددی داریم و بدنبال این هستیم که بار ترافیکی به این آزادراه منتقل شود.
فاطمی، در مورد پارک قاسم آباد هم گفت: پارک قاسم آباد خیابان طلوع در تملک راه آهن است که در سفر اول ودوم ریاست جمهوری پیگیری شده تا قسمتی به عنوان پارک مصوبه از دولت گرفته شده و شهرداری مصوبات لازم را داده و نیاز است مصوبه هیات دولت به دستمان برسد تا طرح اجرایی شود.
استاندار در زمینه ورزش نیز گفت:ورزش استان یزد با شیب ملایم به سمت جلو حرکت میکند و این استان میزبان رویدادهای گوناگون ورزشی است و مسئله ورزش هویت، فرهنگ وافتخار است. در استان یزد به جد دنبال برنامه ریزی هستیم و صنایع نیز ورود کرده اند و در سند تحول یزدنوین، نیز حمایت از ورزش روز به روز گستردهتر میشود و بدنبال تقویت منابع دولتی و بخش خصوصی هستیم.