پخش زنده
امروز: -
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نظرآباد گفت: پایش مشترک زیستگاه های آبی وخشکی پرندگان توسط محیط زیست و دامپزشکی نظرآباد به منظور پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وطیور در این شهرستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ محمد محمودی گفت: با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان و احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، گشت مشترک توسط یگان حفاظت محیط زیست و اداره دامپزشکی به طور مستمر در زیستگاه آبی وخشکی پرندگان درحوزه استحفاظی نظرآباد انجام می شود.
وی با بیان اینکه آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان است، اظهار کرد: ویروس آنفلوآنزا دارای سه نوع تیپ C,B,A هستند که در طیور فقط تیپ A می تواند ایجاد بیماری کند و این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می کند.
وی گفت: ویروس فوق حاد پرندگان سویه H۵N۱برای نخستین بار در سال ۱۳۸۴درتالاب انزلی در پرندگان مهاجر مشاهده شدو منجر به تلفات ۵۰۰ قطعه پرنده شد.
محمودی بیان کرد: پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس های آنفلوانزای طیور را با خود جابه جا کنند ضمن اینکه خوک به عنوان میزبان واسط ویروس های آنفلوانزای طیور و پستانداران می باشد.
وی با اشاره به اینکه مرغ ، خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند، نحوه انتقال این بیماری را اینگونه تشریح کرد: تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تماس با طیور آلوده، از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده، سگ و گربه به عنوان ناقلین مکانیکی و تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانونهای آلوده از جمله شیوه های انتقال این بیماری است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نظرآباد، پراکنده شدن کود مرغداری آلوده به محیط اطراف و عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه را از دیگر روش های انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دانست.