پخش زنده
امروز: -
برنامه «اوصاف الاصناف» رادیو اقتصاد، به پیشینه اصناف و حرفه های گوناگون با حضور یک پژوهشگر می پردازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسن فرازمند پژوهشگر و راوی برنامه «اوصاف الاصناف» در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره منابع پژوهشی این برنامه گفت: بیشتر کتاب ها و منابعی است که از سال های قبل در حوزه های پژوهشی وزارت صنایع و معادن سابق و وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی و حوزه های پژوهشی این نهاد های تهیه و مدون شده است و بعضی از مشاغل را از طریق حضور های میدانی و نت برداری های میدانی انجام دادیم و بعضی از کتاب ها مثل کتاب «روایت اجتماعی» مرحوم جعفر شهری و کتاب هایی که در این حوزه ها نگاشته شده است را مورد استفاده قرار می دهیم.
وی افزود: ما در این برنامه می خواهیم به مردم بگویم که دقت کنند به آنچه که می بینند و مشاغل هر کدامشان یکی از یکی زیباتر بودند و هستند.
فرازمند گفت: در برنامه «اوصاف الاصناف» به مشاغلی که در قدیم رواج داشته می پردازیم و وضعیت فعلی مشاغل را هم بررسی می کنیم مثلا چلنگری در قدیم بوده و الان چلنگری همان صنعت پولاد امروزی است.
وی افزود: یکسری از مشاغل هستند که اگرچه مردم با آن کار می کنند اما به آن دقت نمی کنند و حتی در مواردی توهین هم می کنند مثل زالوپروری و بعضی مشاغل هم هستند که منسوج شده و به فراموشی رفته است مثل آب حوض کشیدن و نمدمالی.
وی درباره شغل های پنهان هم مثل نعل زدن گفت: اگر کسانی که در این زمینه کار می کنند نباشند جان حیواناتی که نعل زده می شوند تلف می شوند. ما این شغل را در مراکز پرورش اسب داریم و کسانی به شکل غیرتخصصی، اما وارد و اگاه انجام می دهند.
این پژوهشگر افزود: در این برنامه به مشاغلی چون مسگری، درشکه سازی، نان خشکی، پرنده فروشی، زیپ سازی و صابون سازی، پرداخته شده است.
فرازمند گفت: مجموع پژوهش های که انجام شده است به شکل پادکست منتشر خواهد شد و بانی آن رادیو اقتصاد است.