بهره مندی ۳۰۰ کودک کار در اهواز از خدمات رایگان
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خوزستان از بهره مندی ۳۰۰ کودک کار در اهواز از خدمات رایگان مراکز روزانه و شبانه روزی خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،
علی حسنزاده با اشاره به وضعیت
کودکان کار و خیابانی در خوزستان گفت: درحال حاضر بیش از ۳۰۰ کودک کار و خیابانی در سطح استان دارای پرونده فعال هستند که در مراکز روزانه و شبانهروزی شهرستان اهواز از خدمات رایگان مددکاری، روانشناسی، درمانی، ورزشی، تفریحی، آموزشی و تحصیلی بهره مند میشوند.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد از این کودکان پسر و ۵ درصد دختر هستند، افزود: محدوده سنی این کودکان از ۶ تا ۱۸ سال است، اما از این میان بیشترین کودکان در سن ۹ تا ۱۲ سال هستند.
حسن زاده درخصوص مشاغل کاذب این کودکان میگوید: این کودکان کارهای کاذب مانند؛ شیشه پاککنی، اسپنددودکنی، دستفروشی، زبالهگردی و شستشوی قبور را انجام میدهند.
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خوزستان دلیل اصلی فعالیت کودکان کار را فقر مالی خانواده عنوان کرد و ادامه داد:، اما از جمله علل افزایش و شیوع این آسیب میتوان به مواردی از قبیل فقر مالی و مشکلات اقتصادی خانوادهها، فقر فرهنگی خانواده، پرداخت مستقیم پول نقد توسط هموطنان به کودکان کار در میادین اصلی شهر، الگوبرداری از دیگر دوستان، فقدان سرپرست مناسب، سبک تربیتی نادرست خانواده، نداشتن سرمایه کار، داشتن سرپرست بدون مهارتهای شغلی، پایین بودن سطح سواد و سکونت در مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهر اشاره کرد که همه این موارد متاسفانه موجب تشویق بیشتر به کار کردن و افزایش تعداد کودکان کار میشود.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه این کودکان در معرض خطرات احتمالی و آسیبهای اجتماعی، رفتاری و شخصیتی اعم از سوءمصرف احتمالی مواد مخدر، سوءاستفادههای احتمالی جنسی، بازماندگی از تحصیل، ارتباط با گروههای غیرمجاز و غیرقانونی، پرخاشگری و درگیریهای فیزیکی و ارتباطات ناسالم فردی در چهارراهها و خیابانها هستند که این مسائل ضرورت ساماندهی این کودکان را بیش از پیش کرده است.
ارائه خدمات توسط بهزیستی به کودکان کار
حسن زاده با اشاره خدماتی که بهزیستی به کودکان کار ارائه میدهد، افزود: کودکان و نوجوانان در معرض آسیب و آسیبدیده اجتماعی از امکانات مختلف اقتصادی، آموزشی، تحصیلی، روانشناختی، مددکاری و مشاوره انفرادی و گروهی در راستای رفع مشکلات فردی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی و آسیبهای وارد شده، به صورت رایگان و شبانهروزی بهرهمند میشوند، پس از پذیرش در مراکز و انجام مصاحبه تخصصی، شرایط فیزیکی و جسمی کودک و اعضای خانواده بررسی و نیازهای آنها احصاء میشود و خدمات لازم را دریافت میکنند.
وی ادامه داد: شناسایی توسط کارشناسان مراکز و تیم گشت سیار اورژانس اجتماعی در سطح شهر، ثبت اطلاعات کودکان توسط دستگاه تشخیص عنبیه و سامانه اطلاعات سازمان بهزیستی و پیگیریهای قضایی برای صدور شناسنامه برای کودکان فاقد مدارک هویتی برخی از خدمات ارائهشده به این کودکان است.
حسن زاده اضافه کرد: آموزش مهارتهای زندگی و خودمراقبتی، برگزاری کلاسهای آموزشی و تقویتی کمک درسی، انجام تستهای استعدادیابی در صورت نیاز و پیگیریهای تحصیلی و اهدای البسه، کیف و کفش و لوازم التحریر به کودکان نیازمند، ارائه خدمات پزشکی و درمانی و مددکاری و مشاوره فردی و گروهی از اقدامات، برخی دیگر از خدمات ارائه شده به این کودکان است.
سرپرست معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خوزستان میگوید: صدور دفترچه بیمه درمانی برای افرادی که بدون پوشش بیمهای هستند، انجام تست HIV از کودکان و خانواده، انجام آزمایشهای اولیه و بررسی وضعیت سلامت جسمی کودک و تشکیل پرونده پزشکی و پیگیری امور درمانی و معرفی کودک یا اعضای خانواده به سازمان فنی و حرفهای برای مهارتآموزی و توانمندسازی از دیگر اقداماتی است که انجام میشود.