پردیس علم و فناوری شهید چمران؛ نهضت جدیدی در روابط صنعت و دانشگاه
مراسم بهره برداری از طرح های توسعه ای پردیس علم و فناوری شهید چمران با حضور رییس دانشگاه تهران هفدهم آبانماه در شهرک صنعتی اشتهارد برگزار شد.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران یکی از سیاست های کلیدی دانشگاه تهران را تحقق دانشگاه نسل سوم یا کارآفرین خواند و گفت: در راستای تحقق این موضوع، دو راهبرد اصلی پیگیری می شود؛ که شامل شکل گیری شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور و تبدیل خروجی های پژوهشی به فناوری و همچنین اصلاح فرایندهای سازمانی در حوزه های مختلف آموزش، پژوهش و فناوری و بین الملل و تمام کارکردهای دانشگاه تهران می باشد.
مقیمی با تاکید بر اهمیت نقش دانشگاه کارآفرین و مسئولیت آن در قبال جامعه خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور به ایفای نقش می پردازد و از ظرفیت های علمی از جمله حضور بیش از ۲۱۰۰ عضو هیات علمی، ۱۸۰۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و بیش از ۱۰۰۰۰ دانشجو در مقطع دکتری بهره مند است، با این وجود در حوزه ارتباط میان صنعت و دانشگاه با چالش اساسی رو به رو است. واقع شدن دانشگاه در مرکز پایتخت و عدم دسترسی به صنعت، شرکت ها و حوزه های مختلف فناوری که به صورت عملیاتی مشغول به کار هستند، از جمله دلایلی است که به این امر منجر شده است.
وی در ادامه افزود: علیرغم اینکه تلاش های بسیاری که برای ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه صورت گرفته اما توفیقات چندانی به دست نیامده است. از جمله دلایل این موضوع می توان به انعقاد قراردادهای پژوهشی با نهادهای واسط نه بدنه اصلی صنعت اشاره کرد.
رییس دانشگاه تهران پردیس علم و فناوری شهید چمران را نهضت جدیدی در روابط صنعت و دانشگاه دانست و اظهار داشت: امروز شاهد ارائه سبک جدیدی هستیم که از شراکت استراتژیک بین سه عنصر اصلی دولت، بخش خصوصی و دانشگاه شکل گرفته است. امیدواریم که این رویکرد در کشور اشاعه پیدا کند و این اتحاد استراتژیک که در اینجا شکل گرفته با اجرای موفقیت آمیز، به نقطه عطفی در تاریخ ارتباط صنعت با دانشگاه منجر شود.
مقیمی از ظرفیت های شهرستان اشتهارد صحبت کرد و افزود: نزدیک به ۲ هزار شرکت دانشبنیان در شهرستان اشتهارد فعالیت میکنند که این تعداد شرکت، ظرفیت فوقالعادهای برای این منطقه محسوب میشود چون با تعداد شرکتهای مستقر در ۷ استان برابری میکند.
او پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه تهران را به عنوان ایستگاهی برای مهارت ورزی و کارورزی دانشجویان دانشگاه تهران معرفی کرد و افزود: با توجه به سیاست تحول آموزش و طراحی و بازنگری رشته ، درس های کارورزی و مهارتی به شدت تقویت خواهند شد و دانشجویان در قالب دوره های چند روزه در این پردیس در کنار اساتید حاضر در فرصت مطالعاتی مستقر شده و در شرکت های مختلف حضور خواهند داشت.