طراحی دستگاهی برای اثربخشی داروهای چشمی در مشهد
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای اثربخشی بیشتر داروهای چشمی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، استادیار گروه "فناوری دارویی"(فارماسیوتیکس) دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به کاربرد و اهمیت داروهای چشمی با اثر طولانی تر و درمان سریعتر بیماریهای چشمی گفت: برای تولید و آماده سازی داروهای چشمی با اثر طولانی تر، فرمولاسیون های دارویی باید نیمه عمر طولانی تری را ایجاد کنند.
دکتر حسین کمالی افزود: این در حالی است که داروهای چشمی تحت تأثیر جریان آبی در داخل چشم قرار دارند و شرایط خاص چشم قابلیت پیش بینی آزادسازی دارو ها را پیچیده تر می کند.
وی ادامه داد: ما یک مدل ۲ محفظه آزمایشگاهی متناسب با ابعاد چشم انسان و جریان آبی طراحی کرده ایم که می تواند میزان ماندگاری دارو با توجه به جریان آبی مخصوص چشم را پیش بینی کند.
عضو مرکز تحقیقات داروسازی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این مدل به طور خاص برای تقلید جریان آب داخل چشمی برای تخمین پاک سازی پروتئین های درمانی، انحلال سوسپانسیون های دارویی و پروفایل های رهاسازی ایمپلنت ها و ژل ها از زجاجیه طراحی شده است.
کمالی افزود: در این طرح، ۲ محفظه از جنس پلی متیل متاکریلات برای شبیه سازی حفره چشمی به گونه ای طراحی شده است که حجم نهایی هر حفره متناسب با حجم واقعی حفره چشمی خواهد بود.
وی ادامه داد: این ۲ محفظه به وسیله یک کیسه دیالیز از همدیگر جدا میشوند و عبور مواد از یک قسمت این غشا به قسمت دیگر مورد ارزیابی قرار می گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این مدل دستگاه کمک شایانی به عدم استفاده از حیوان و حداقل استفاده کمتری از حیوان خواهد داشت و در واقع غربالگری اولیه فرمولاسیون های مختلف توسط این دستگاه انجام خواهد شد و فرمولاسیون بهینه نهایی در حیوان آزمایش خواهد شد.