پخش زنده
امروز: -
روند فزاینده استعفاها در احزاب و نهادهای دولتی ادامه دارد و در تازهترین مورد عمران حسین وزیر دولت سایه در اعتراض به مخالفت کایر استارمر رهبر حزب کارگر و رئیس دولت سایه با برقراری آتش بس در غزه و توقف کشتار فلسطینیان از سمت خود استعفا کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، عمران حسین نماینده مسلمان مجلس عوام انگلیس بارها "حمایت از آتش بس" در غزه را مطرح کرد، اما هنگامی که این خواسته او و شمار دیگری از اعضای این حزب رد شد او ترجیح داد از عضویت در تیم وزیران دولت سایه انگلیس استعفا دهد.
او به رسانهها گفت: به دستور کار حزب کارگر متعهد است، اما دیدگاه او درباره غزه "به طور قابل توجهی" با موضع استارمر رهبر این حزب متفاوت است.
استارمر رهبر حزب کارگر انگلیس بارها در پاسخ به درخواست شماری از نمایندگان و اعضای این حزب مبنی بر حمایت از آتش بس در غزه مخالفت و تاکید کرد:آتشبس به حماس اجازه میدهد حملات بعدی را انجام دهد.
رهبر حزب کارگر انگلیس پیشتر نیز در پاسخ به پرسش مجری رادیو ال بی سی که از او پرسیده بود آیا اقدام اسرائیل در محاصره غزه و قطع آب و برق و کمکهای انساندوستانه را تایید میکند که او در پاسخ گفت: این حق اسراییل است که از خود دفاع کند.
اظهاراتی که واکنشهای گستردهای در پی داشت.
عمران حسین در متن استعفا نامه اش که در شبکههای اجتماعی منتشر شده نوشت: میخواهد در کنار سازمان ملل متحد و چندین سازمان خیریه، "حامی قوی" آتش بس باشد و انجام آن را "برای پایان دادن به خونریزی ضروری" خواند.
این عضو سابق کابینه دولت سایه انگلیس گفت: روشن است که من با وجدان کامل نمیتوانم این کار را با توجه به موقعیت فعلیم در بودن در دولت سایه انجام دهم.
او گفت: حمله حماس در ۷ اکتبر را "بی ابهام" محکوم میکند و معتقد است که "هر کشوری حق دارد از خود دفاع کند"، اما این هرگز نباید به "حق نقض عمدی قوانین بین المللی یا ارتکاب جنایات جنگی تبدیل شود".
این نماینده مجلس عوام انگلیس افزود: بارها در پارلمان به صراحت گفته ام که حقوق بشر جهانی است و این وظیفه ماست که همه کسانی را که قوانین بین المللی را نقض میکنند به چالش بکشیم.
وی در ادامه وضعیت غزه را فراتر از یک فاجعه انسانی توصیف و تاکید کرد: آتش بس، هم به ارسال کمکها به مردم گرفتار در غزه و هم به بازگشت امن گروگانهای اسرائیلی کمک میکند.
عمران حسین افزود: از اظهارات استارمر رهبر حزبش در مصاحبه با رادیو ال بیسی در ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) درباره اقدامات اسرائیل در غزه «عمیقاً نگران» است.
در این مصاحبه مجری برنامه از استارمر پرسید آیا اقدام اسراییل در قطع برق و آب و غذای مردم غزه کار درستی است؟ که رهبر حزب کارگر و رئیس دولت سایه انگلیس گفت: "من فکر میکنم که اسرائیل این حق را دارد. "
این اظهارات او که به نوعی تایید جنایات اسراییل در کشتار زنان و مردان و کودکان فلسطینی توصیف شد، موج گستردهای از انتقادها را در پی داشت و شماری از نمایندگان عضو شوراهای شهر از حزب کارگر استعفا دادند و این اظهارات او را همچون سران حزب حاکم محافظه کار انگلیس نشان دادن چراغ سبز و دادن چک سفید امضا به اسراییل برای نسل کشی بیشتر فلسطینیان تعبیر و شرم آور توصیف کردند.
دامنه استعفاها و انتقادها اکنون به مجلس انگلیس هم کشیده شده است و در آستانه انتخابات همه نگاهها به تحولات حزب کارگراست که با کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه کار به رهبری ریشی سوناک، حزب کارگر امید بسته بود که پس از ۱۳ سال بتواند قدرت را از چنگ حزب محافظه کاردرآورد و از آن خود کند.
شماری از اعضای ارشد حزب کارگر انگلیس، از جمله صادق خان شهردار لندن، اندی برنهام شهردار منچستر بزرگ و انس سرور رهبر حزب کارگر در اسکاتلند، به همراه بیش از ۶۰ نماینده پارلمان و ۲۵۰ عضو شورا، اکنون از درخواستها برای آتشبس در غزه حمایت کردهاند.
صادق خان پیشتر گفته بود: آتش بس به جامعه بین المللی برای جلوگیری از درگیری طولانی در منطقه و تلفات ویرانگر فرصت بیشتری میدهد.
عمران حسین بارها در مجلس از سیاستهای دولت انگلیس که منجر به افزایش اسلام هراسی و رویکردهای تبعیض آمیز دولت علیه اقلیتها از جمله مسلمانان شده است انتقاد کرد.
عمران حسین در سال ۲۰۱۵ به عنوان نماینده حوزه انتخابیه برادفورد شرقی انتخاب شد.
او پیش از این وزیر دادگستری دولت سایه و در مقطعی وزیر توسعه بین المللی دولت سایه بود.
در انگلیس دو حزب عمده محافظه کار و کارگر که دهه هاست قدرت میانشان دست به دست میشود رقبای اصلی انتخابات سراسری در این کشورند.
حزبی که برنده انتخابات باشد و بیشترین کرسیهای مجلس عوام انگلیس را به دست آورد دولت تشکیل میدهد و رهبر ان حزب رئیس دولت یا نخست وزیر میشود که اکنون ریشی سوناک است و حزب دوم پس از آن دولت سایه را تشکیل میدهد و به عنوان اصلیترین حزب مخالف در مجلس روبروی حزب حاکم مینشیند و درباره مسائل مورد نظر از دولت سوال میکند یا سیاستهای او را به چالش میکشد.
جلسات هفتگی پرسش از نخست وزیر به جز ایام تعطیلات روزهای چهارشنبه هر هفته برگزار میشود.