پخش زنده
امروز: -
هشت هزار تن محصول از سطح ۷۰۰ هکتار انارستانهای شهرستان سبزوار برداشت شد که این مقدار، نسبت به سال گذشته، ۸۰۰ تن بیشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با اشاره به برداشت بیش از ۱۱ تن انار به طور متوسط از هر هکتار باغات انار این شهرستان، افزود: مهمترین ارقام انار سبزوار شامل لیلی، خزر بردسکن، شاهوار، ملس و میخوش، و مهمترین مزیت انار تولیدی این شهرستان، استفاده نکردن کشاورزان از سموم و کودهای شیمیایی است.
علی اصغر امانیان با بیان اینکه این خصوصیت، زمینه تولید محصول انار سالم و ارگانیک را در این شهرستان فراهم میکند، گفت: اصلاح، احیا و جایگزینی ارقام قدیمی با ارقام تجاری پرمحصول، مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات و اجرای شبکههای آبیاری قطرهای و ایجاد صنایع تبدیلی، میتواند زمینه ارتقای کیفی و کمی محصول انار سبزوار را فراهم کند.
وی تصریح کرد: انار، علاوه بر تازهخوری، در تولید آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار استفاده میشود و پوست آن نیز در ساختن رنگهای سنتی و دباغی پوست حیوانات کاربرد دارد و انار سیاه و گل انار نیز در امور درمانی استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار گفت: میوه انار سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین ث و پتاسیم است و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و کلسترول خون و نیز جلوگیری از آسیب سلولها و کمک به سلامت لثهها، از مهمترین فواید شناختهشده این میوه است.
شهرستان سبزوار دارای ۵۴ هزار هکتار زمین زراعی و ۱۹ هزار هکتار عرصه باغی است که حدود ۲۰ هزار بهره بردار در این حوزه فعالیت میکنند.